A személyszállítással összefüggő visszaélések visszaszorítása érdekében a rendőrség, a kormányhivatal és az illetékes hatóságok többnapos, mindenre kiterjedő ellenőrzést tartottak az Atlétikai Világbajnokság idején Budapesten. Összesen 234 taxist ellenőriztek, több engedélyt visszavontak.

A vb helyszíne

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, Budapest Főváros Kormányhivatalának  Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Fogyasztóvédelmi Főosztálya, a Nemzeti Adó és Vámhivatal és a Budapesti Közlekedési Központ tartott közös ellenőrzést a Nemzeti Atlétikai Központ környékén 2023. augusztus 21-én, 22-én és 23-án. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Taxitársaságok ellenőrei

Az akcióban részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, valamint több taxitársaság saját ellenőrei is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

234 taxist ellenőriztek

A három nap alatt összesen 234 taxist ellenőriztek. Csalás bűncselekmény miatt egy sofőrt állítottak elő, mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson.

Visszavont engedélyek

Fix tarifa alkalmazása és más szabálytalanságok miatt kilenc taxiengedélyt visszavontak, túlszámlázás miatt három, míg nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt két eljárás indult.

Bírság

Engedély nélkül végzett tevékenység miatt egy sofőrrel szemben 600 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, soron kívüli műszaki vizsgára 12 gépkocsit rendeltek be, ketten pedig lejárt műszaki engedély miatt kaptak bírságot.

Szerződés bontás

A taxistársaságok saját ellenőrei az észlelt szabálytalanságok miatt öt munkatársukkal szerződést bontottak. Hasonló ellenőrzések nemcsak az Atlétikai VB alatt folytatódnak, de a későbbiekben is várhatók. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az akció:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet