Vádat emeltek Béres Anett teaszeánsza ügyében, amelynek nyomozását egy hónappal ezelőtt zárta le a rendőrség. Az ügy érintettje egy 38 éves szentendrei nő, aki tiltott szerekből készített főzetet, majd különböző teaszeánszokon ezzel itatta a „pácienseit”. Az ügy akkor került nyilvánosságra, amikor Béres Anett is elment egy ilyen szeánszra, majd önkívületlen állapotban menekült az erdőbe.

Tragikus teaszeánsz

Amint arról beszámoltunk, Béres Anettre törött csontokkal találtak rá egy Siklós környéki erdős területen, ahová a hallucinációi miatt menekült önkívületi állapotban. Az egykori realitysztár és barátnője, Sáfrány Emese egy úgynevezett teaszeánszon vett részt, ahol egy bizonyos Ayahuascát tartalmazó főzetet ittak. Az is kiderült, Anett a magánéleti válságán akart túljutni a szeánsz segítségével, az eset után többször is  megműtötték, felépülése hosszú hónapok óta tart. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Börtönbe mehet a szentendrei nő

Az ügyészség most vádat emelt az ügyben, a két hírességgel szemben azonban felfüggesztették az eljárást, októberben feltehetően önként vállalták az elterelést. A Naphire.hu úgy tudja,  ugyanakkor akár börtön is fenyegetheti az ügy harmadik szereplőjét, egy 38 éves szentendrei nőt. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dél-Amerikában élt

A 38 éves nő korábban életvitelszerűen külföldön élt és dolgozott, melynek során hosszabb időt töltött Dél-Amerikában, ahol megismerkedett egy olyan szertartással, amely tudatmódosító főzet fogyasztása köré épült fel. 2022 februárjában azzal tért haza Magyarországra, hogy az ott tanultakat itthon hasznosítja majd. 

Nem volt megfelelő végzettsége

Bár természetgyógyászati alapmodult tanult korábban, sem szakképesítéssel, sem szakképzettséggel, sem egészségügyi végzettséggel nem rendelkezett. “Ennek ellenére úgy határozott, hogy a külföldön szerzett ismereteire alapozva az általa is ismerten tudatmódosító hatású, Magyarországon tiltott hatóanyag felhasználásával készülő főzetet alkalmazva ún. gyógyító szeánszokat fog tartani ellenszolgáltatás fejében”  – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség.

Tiltott szerek is bekerültek a főzetbe

“A nő 2022 tavaszától kezdve a szertartáshoz szükséges főzet alapanyagait és a szertartás során használatos más anyagokat beszerezte úgy is, hogy tisztában volt azzal, hogy a főzet tudatmódosító hatásának eléréséhez olyan vegyületekre is szükség van, amelyek magyarországi kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, illetve birtoklásuk, fogyasztásuk Magyarországon jogszabályba ütközik”.

Interneten hirdette magát

A szentendrei nő létrehozott egy weboldalt, ahol házilag készített természetes alapú háztartási szereket forgalmazott és a szertartásait is hirdette. “A vádlott a szertartásokat egy Siklóshoz közeli településen vásárolt ingatlanon végezte” – közölte az ügyészség. 

Rendőrök találtak rá

2022 nyarán legalább négy személy részvételével végzett ún. teaszeánszot tartott, ezen vett részt a két celeb lány. Az ügyészség azt írja, az egyiküknél olyan mértékben elhatalmasodtak a látomások, hogy gyalogosan menekült el a helyszínről. Őt, aki menekülés közben számos sérülést szenvedett, az esti órákban találták meg a keresésére induló rendőrök” – olvasható dr. Kutas Tamás, ügyészségi sajtószóvivő közleményében.

Megúszhatják a büntetést

Az is kiderült: a nő lakhelyén és a szeánsz helyszínén is találtak kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülő anyagokat. A nőt így az ügyészség a kábítószer-birtoklás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kuruzslás vétségével vádolja. “Két terhelttel szemben feltételes ügyészi felfüggesztésre került sor úgynevezett elterelés céljából” – teszik hozzá, azaz Béres Anett és Sáfrány Emese, ha eredményesen vesz részt ezen, akkor nem lesznek büntethetőek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Béres Anett – Forrás: Kekvillogo.hu montázs