Alighanem a nyílt pályán történt a tragédia. Emiatt késésekre kell számítani a vonalon. Vasárnap Monoron ütött el egy idős asszonyt a vonat.

Rettenetes hír érkezett

A Budapest-Kelenföldről Münchenbe 11:24-kor elindult railjet (rjx 64) Tatabánya közelében elgázolt egy embert – közölte hétfő kora délután Facebook-oldalán a Mávinform. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tovább tart az utazás

Mint írták, a helyszínelés végéig Szárliget és Tatabánya között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. Emiatt 20-30 perccel is meghosszabbodhat a menetidő a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A nyílt pályán lehetett a baleset

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az áldozat túlélte-e a gázolást, és arról sem tudni, hogy pontosan hogyan történhetett a tragédia. Alighanem a nyílt pályán történt a gázolás, mivel a Bécs-Budapest vonal esetében Tatabányán nincsen szintbeli kereszteződés.

A Nyugatiba tartott a vonat

Sajnos az utóbbi napokban nem ez volt az egyedüli vonatgázolás. Mint hírt adtunk róla, vasárnap a Ceglédről 10:48-kor a Nyugati pályaudvarra elindult Z50-es vonat (2815) Monor állomáson elütött egy embert. A balesetben érintett járat Monortól nem közlekedett tovább, utasai a következő vonattal utazhattak tovább a Nyugati pályaudvar felé.

Hosszas dudálás előzte meg a gázolást

Az egyik monori közösségi oldalon több szemtanú is ebszámolt a történtektől. „Borzasztó, ami történt, nem is értem, miért kellett ezt tenni” – írta egyikük. „A vonat félig beért a monori állomásra és öngyilkos lett valaki, a vonat hosszas dudálás után gázolta el” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Rosszul lett vagy szándékosan tette?

Többen feltették a kérdést, vajon az idős asszony rosszul lett-e, esetleg elszédült, esetleg sietett vagy pedig szándékosan vetette magát a vonat elé. „Dehogy sietett, a behaladó vonat előtt lepett be kb. 25-30 méterrel Monori erdő felől, a peron végénél” – érkezett a válasz.

Nem tudott megállni

„A szalagkorlát és a sín között állt a néni. A mozdonyvezető elmondása szerint, amikor észrevette, azonnal dudált és vészfékezett, de elé vetette magát és sajnos már késő volt, nem bírt meg állni” – írta egy helyi lakó.

„Sajnos nem maradt családja. Nemrég halt meg a férje is és nem tudta feldolgozni. Tragikus, ami vele történt!” – fogalmazott az áldozat egyik ismerőse. „Botrány, hogy mennyien ezt a módot választják manapság – tette hozzá másikuk. „Szerencsétlenek, akiknek vonattal kell járnia, már nem csak a sima késéssel kell számolni napi szinten, hanem a gázolás miatti késéssel is” – fűzte hozzá egy elkeseredett utas. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI/Vasvári Tamás.)