Mindenféle képesítés nélkül kezdtek el csencselni a tabletákkal, aminek tragikus következménye lett. Rövidesen mind a ketten megkaphatják méltó büntetésüket.

Innen indult minden

A vádirat szerint az egyik férfi Csongrád-Csanád vármegyében, egy kertészeti bolt raktárosaként dolgozott. 2017-ben kereste meg ismerőse és a segítségét kérte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Éveken át bizniszeltek

Elpanaszolta neki, hogy elszaporodtak kertjében a vakondok és segítséget kért tőle. Ezt követően három éven keresztül szerzett be számára tabletta formájú, tömörített gázosítószert. Azonban volt egy kis bökkenő.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt róla papírjuk

A szert kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező személy kezelheti, mivel nagyon mérgező, vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes és mérgező gázok képződnek. Talán mondani sem kell, hogy egyik férfinek sem volt ilyen képesítése.

Megtörtént a baj

2021-ben aztán bekövetkezett a tragédia: a szert a vakondokkal küzdő férfi kiskorú gyereke megtalálta, azt öngyilkossági szándékkal bevette. noha szakszerű orvosi ellátást kapott, ennek ellenére sajnos nem lehetett megmenteni az életét.

Ennyit kaphatnak

A járási ügyészség a vádlottakat méreggel visszaélés vétségével vádolja. Bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – derül ki a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség hétfő délelőtti tájékoztatásából. Amennyiben bűnösnek találják őket, akkor akár három hónap elzárást is kaphatnak.

Álrendőr mérgezte meg az idős asszonyt

Egy másik, „mérges” ügy is a bíróság előtt van: igaz, ott hamarosan jogerős ítélet születhet. Mint korábban hírt adtunk róla, 2019 tavaszán ismerkedett egy Budapesten élő 95 éves asszonnyal az a férfi, aki korábban álrendőrként idős embereket fosztott ki. Utóbbi miatt kiszabott büntetését jelenleg is tölti

Öröklési szerződést kötöttek

Áldozata bizalmába férkőzött, majd 2019. április 10-én ügyvéd előtt öröklési szerződést kötött vele, hogy megszerezze érdi lakását és gyümölcsöskertjét. A dokumentum aláírása után naponta kezdte látogatni a 95 éves asszonyt, aki közben Érdre költözött. Bár az idős nő jó egészségnek örvendhetett, „gondozója” altatókat és nyugatókat adott neki, ami miatt romlani kezdett az állapota.

Elesett, megfulladt

Ennek lett az eredménye, hogy egy júliusi éjszakán otthonában elesett, bordatörést szenvedett, és légmell alakult ki nála, így órákon belül megfulladt. Halálát a férfi jelentette be az áldozat unokájának kiadva magát, és sürgősen elintézte az asszony boncolás nélküli temetését. Már másnap birtokba vette családjával az érdi házat, a tulajdoni bejegyzést viszont a kormányhivatal megtagadta.

Kihantolták a holttestet

A nyomozás során exhumálást rendeltek el, így bebizonyosodott, hogy az áldozat szervezetében a terápiás szintet meghaladó altató és nyugtató volt, tehát nem idős kora miatt halt meg. Kiderült az is, hogy a gyógyszereket az őt látogató férfi és annak felesége íratta fel és váltotta ki.

Életfogytig tartó büntetést kérnek rá

Elsőfokon 18 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a most 50 éves vádlottat. A döntés ellen a férfi és ügyvédje felmentést remélve, míg az ügyészség életfogytig tartó büntetésért fellebbezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)