Egy öt hónapos kisbabát szálltották a mentők a helyi orvosi rendelőbe szerdán délután Jászapátiban. A kicsi állapota nagyon rossz volt, az életéért sokáig küzdöttek ám, nem sikerült megmenteni.

Leeshetett az ágyról

Az esetről a szoljon.hu számolt be, a portál azt írja, a helyiek arra gyanaksznak, hogy a gyermek leesett az ágyról, az esés következtében pedig létfontosságú szervei sérültek meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem sikerült újraéleszteni

A gyermeket az orvosi rendelőben megpróbálták újraéleszteni, ám nem sikerült, a kicsi – egyelőre tisztázatlan körülmények között – életét vesztette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megdöbbentek a helyiek

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője, Méhes Dóra az eset kapcsán elmondta, hogy két mentőautó és egy mentőhelikopter is a kicsi segítségére sietett, ám sajnos más késő volt. Állítólag a tragédia helyszínén nagy tömeg verődött össze és a helyiek megdöbbenve állnak az eset előtt.

Pár napja egy hat hónapos kislány fullat meg majdnem

Amint azt a Kékvillogó is megírta szombaton, dél körül a beteg gyermeke etetése közben vette észre a budapesti anyuka, hogy a hat hónapos kislánya tónustalanná vált és nem vesz levegőt. Az édesanya azonnal segítséget kért, a mentőegységek néhány percen belül a helyszínre érkeztek, számolt be róla akkor a közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Kapcsolódó:

Kétségbeesetten tárcsázta a mentőket a budapesti édesanya: 6 hónapos kislánya nem lélegzett, heroikus küzdelem során élesztették újra a picit

Azonnal hívta a mentőket

A nő, miután észlelte, hogy nagy a baj, azonnal tárcsázta a mentőket, a hívását fogadó rutinos mentésirányító pedig pontos instrukciókkal láta el, az édesanya pedig megkezdte a csecsemő újraélesztését. 

Gyorsan jött a segítség

Eközben több mentőegység, köztük egy gyermekrohamkocsi is a helyszínre száguldott, néhány percen belül már ott is voltak, ezt követően pedig heroikus küzdelem kezdődött a kicsi életéért.

Kritikus állapotban vitték kórházba

Az életmentés sokáig zajlott, az időben megkezdett mellkasi nyomások azonban végül sikerrel vezettek. A kislányt ezt követően kritikus állapotban vitték kórházba, derül ki a posztból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció