Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy gyalogost egy kamion kedden, Balassagyarmaton. Az elgázolt nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. A tragédia okát már vizsgálják.

Halálos gázolás a zebrán

Kamion ütött el egy gyalogost kedd reggel Balassagyarmaton, a nő a helyszínen belehalt sérüléseibe – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tragikus baleset a Rákóczi fejedelem útján, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt. A baleset helyszínét lezárták, kerülni a környező mellékutakon lehetett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elgázoltak egy bringást a 10-es úton

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy durva cserbenhagyásos gázolás történt a Pest vármegyei Pilisjászfalu közelében, a 10-es számú főúton. A helyszínről származó információk szerint egy Budapest felé tartó kerékpárost gázoltak el hátulról, aki ezután hosszú métereken át csúszott az aszfalton. A bringást súlyos sérülésekkel szállították kórházba. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem állt meg segíteni

A baleset Pilisjászfalu után a bánya bejárata előtti nagy kanyarban történt. A férfit hátulról ütötte el vélhetően egy személyautó, melynek sofőrje megállás nélkül, azonnal továbbhajtott. A férfit később egy másik autós találta meg, ő hívott hozzá segítséget.

A védőfelszerelése mentette meg

„A sisakjának és a megfelelő védőfelszerelésének köszönheti a férfi, hogy túlélte a balesetet” – nyilatkozta Háromszéki Attila polgárőr, aki az elsők között ért ki a helyszínre. 

Csaknem 50 métert csúszott az aszfalton

„A férfi biciklije teljesen összetört, ő pedig hosszú métereket csúszott az aszfalton. Közel 44 métert csúszott az aszfalton” – fűzte hozzá a Borsnak.

Szabályosan ment, tele volt fényvédővel

A 700 ezer forintot érő kerékpár teljesen összetört. A bringás bukósisakja is széttört, de ha nem viselte volna, valószínűleg nem élte volna túl az ütközést. A ruhája és a biciklije is tele volt fényvédőkkel és lámpával, ráadásul szabályosan közlekedett, mégis megtörtént a baj.

Gyorsan érkeztek a mentők

 Amikor megtalálta egy arra közlekedő sofőr, azonnal megkapták a riasztást a helyi polgárőrök is, és elindultak hozzá. Mivel vérzett a biciklis feje, ezért elkezdték lefertőtleníteni, de a mentők is pár percen belül ott voltak és átvették az ellátását.

Három csigolyája is eltört

A férfinak súlyos sérülései lettek, három csigolyája és két bordája tört el és erős agyrázkódást kapott. „Úgy tudom, hogy a férfi azt mondta, hogy az az utolsó emléke, hogy teker, majd a kórházban tért magához. Úgy tudjuk, hogy versenyre készült, amire a napokban kellett volna regisztrálnia. Jelenleg a rendőrség nagy erőkkel keresi a gázolót” – mondta a polgárőr. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció