A Gödöllőről a Keleti pályaudvarra 12:20-kor elindult S80-as vonat, továbbá a Hatvanból 12:11-kor a Keleti pályaudvarra továbbindult Tokaj InterCity áramszedője is letört a fővárosban, Kőbánya felső állomásnál. A felsővezeték is megsérült, emiatt Rákos és Kőbánya felső között a helyreállításig két vágányon szünetel a vonatforgalom. A történtek miatt a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon 20-40 perccel hosszabb menetidőkre, kimaradó járatokra kell számítani

Letört az áramszedő Kőbányán

A Gödöllőről a Keleti pályaudvarra 12:20-kor elindult S80-as vonat, továbbá a Hatvanból 12:11-kor a Keleti pályaudvarra továbbindult Tokaj InterCity áramszedője is letört Kőbánya felső állomásnál. A felsővezeték is megsérült, emiatt Rákos és Kőbánya felső között a helyreállításig két vágányon szünetel a vonatforgalom. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hosszabb menetidő, kimaradó járatok

A történtek miatt a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon 20-40 perccel hosszabb menetidőkre, kimaradó járatokra kell számítani. Az S80-as vonat Kőbánya felső állomásra beért, a nyílt vonalon várakozó Tokaj InterCity (IC650) vonatot egy dízelmozdony behúzza a Keleti pályaudvarra – adta hírül a Mávinform a Facebookon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csak Rákosig közlekednek

A torlódások és késések csökkentése érdekében a miskolci vonalon a gödöllői S80-as vonatok csak Rákosig közlekednek, onnan fordulnak vissza Gödöllő felé. Az utasaik az IR85-ös Mátra és az IR87-es Agria InterRégióval tudnak utazni a Keleti pályaudvar és Rákos között. Az InterRégiók 5 perccel később az S80-as vonatok menetrendi idejében indulnak a Keletiből.

Változások az újszászi vonalon

Az újszászi vonalon a Keleti pályaudvarról óra 20 perckor és a Sülysápról óra 24 perckor induló sülysápi S60-as vonatok nem közlekednek. A Budapest-Szolnok távolsági vonatok közlekednek, a Békés InterCity vonatokat és a Z60-as vonatokat is igénybe vehetik.

Késés Pilisvörösvár felől is

Az S76-os vonatok közlekedésében 20-30 perces késésekre, rövidebb útvonalon, csak Pilisvörösvár felől Angyalföldig közlekedő, illetve Angyalföld visszaforduló járatokra kell számítani.

Elfogadják a vasúti menetjegyeket

Az Újpalotára, Újpalotáról való eljutás biztosítása érdekében a BKK a Keleti pályaudvar és Újpalota (Molnár Viktor u.) között az 7, 7E, 8E, 108E és 133E jelzésű járatokon elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket – áll a közleményben.

Fatális véletlen

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról februárban, hogy egy fatális véletlennek köszönhetően két vonat is megállt Budaörsön és nem tudott tovább menni. A történtek miatt hatalmas káosz alakult ki, Budaörs és Kelenföld között csak hosszú órákkal később indult újra a közlekedés.

Letört az áramszedő

A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. És ez még csak az első probléma volt ezen az estén. 

Betörött a szélvédő

Az állomásra ekkor behaladó, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor elindult 42-es számú railjet mozdonyának szélvédője betörött. A történtek miatt mindkét vonat Budaörsnél vesztegelt, nem kis felfordulást okozva a közlekedésben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI