Durva cserbenhagyás gázolás történt a Pest vármegyei Pilisjászfalu térségében. Egy szabályosan közlekedő kerékpárost tarolt le egy autós az úton. A bringás több mint 40 métert csúszott, az elkövető segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A biciklisnek három csigolyája és két bordája tört el. A rendőrség nagy erőkkel keresi az autóst. Cikkünk végén mutatjuk a helyi polgárőrség helyszíni képeit.

Elgázoltak egy bringást a 10-es úton

Durva cserbenhagyásos gázolás történt kedden este a Pest vármegyei Pilisjászfalu közelében, a 10-es számú főúton. A helyszínről származó információk szerint egy Budapest felé tartó kerékpárost gázoltak el hátulról, aki ezután hosszú métereken át csúszott az aszfalton. A bringást súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem állt meg segíteni

A baleset Pilisjászfalu után a bánya bejárata előtti nagy kanyarban történt. A férfit hátulról ütötte el vélhetően egy személyautó, melynek sofőrje megállás nélkül, azonnal továbbhajtott. A férfit később egy másik autós találta meg, ő hívott hozzá segítséget.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A védőfelszerelése mentette meg

„A sisakjának és a megfelelő védőfelszerelésének köszönheti a férfi, hogy túlélte a balesetet” – nyilatkozta Háromszéki Attila polgárőr, aki az elsők között ért ki a helyszínre. 

Csaknem 50 métert csúszott az aszfalton

„A férfi biciklije teljesen összetört, ő pedig hosszú métereket csúszott az aszfalton. Közel 44 métert csúszott az aszfalton” – fűzte hozzá a Borsnak.

Szabályosan ment, tele volt fényvédővel

A 700 ezer forintot érő kerékpár teljesen összetört. A bringás bukósisakja is széttört, de ha nem viselte volna, valószínűleg nem élte volna túl az ütközést. A ruhája és a biciklije is tele volt fényvédőkkel és lámpával, ráadásul szabályosan közlekedett, mégis megtörtént a baj.

Gyorsan érkeztek a mentők

 Amikor megtalálta egy arra közlekedő sofr, azonnal megkapták a riasztást a helyi polgárőrök is, és elindultak hozzá. Mivel vérzett a biciklis feje, ezért elkezdték lefertőtleníteni, de a mentők is pár percen belül ott voltak és átvették az ellátását.

Három csigolyája is eltört

A férfinak súlyos sérülései lettek, három csigolyája és két bordája tört el és erős agyrázkódást kapott. „Úgy tudom, hogy a férfi azt mondta, hogy az az utolsó emléke, hogy teker, majd a kórházban tért magához. Úgy tudjuk, hogy versenyre készült, amire a napokban kellett volna regisztrálnia. Jelenleg a rendőrség nagy erőkkel keresi a gázolót” – mondta a polgárőr. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A baleset helyszíne

A baleset helyszíne

A baleset helyszíne

Kiemelt kép: a durva baleset helyszíne. Fotó: Facebook/Pilisjászfalui Polgárőrség