Elsodortak egy 10 éves gyereket az egyik hódmezővásárhelyi zebrán. A baleset csütörtökön este hét óra körül történt, a helyszínről származó információk szerint a kisfiú a rollerét tolta át a kijelölt gyalogátkelőhelyen, amikor az egyik autós elütötte.

10 éves gyermeket sodortak el

Egy 10 éves gyereket sodortak el az egyik hódmezővásárhelyi zebrán, az Oldalkosár és Kaszap utcák találkozásánál – tudtuk meg a rendőrségtől. A baleset este 7 körül történt, információink szerint a kisfiú a rollerét tolta át a kijelölt gyalogátkelőhelyen, amikor az egyik autós elsodorta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A kezét és a fejét fájlalta

A fiú állapotáról egyelőre nincs hivatalos információ, a mentők kórházba szállították. Az egyik helyi Facebook-csoportban valaki azt írta: a gyermek természetesen rémült volt, a kezét és a fejét fájlalta – adta hírül a Szeged365.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Körül kell nézni!

„Remélem nem lett nagy baj! De azt meg kell hagyni, hogy amikor én voltam gyerek, arra tanítottak, hogy nézzek szét a zebránál. Most sokszor még a telefonról sem néznek fel az emberek, nemhogy a gyerekek” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán.

Figyeljünk oda

„Még most is kapnám a nyakast apámtól, ha nem néznék szét. Erre kellene nevelni mindenkit annak ellenére, hogy a KRESZ szerint elsőbbsége van. De figyeljünk persze, vigyázzunk egymásra!” – tette hozzá.

„Nagyon sajnálom szegénykét”

„Nagyon sajnálom szegénykét! De, mint autóval és bicajjal és gyalogosan is közlekedő szülő, szeretném, ha mindenki elmagyarázná a sajátjának mi a KRESZ!” – erősítette meg egy másik kommentelő.

Nem sokon múlt egy másik baleset

„Ma délután jöttem hazafelé, a két gyerekem hátul a kocsiban és kis híján elütöttem egy kb. 12-14 éves fiút, aki körültekintés nélkül kihajtott elém biciklivel! Mert ugye kis ívben kanyarodott, tehát el se kell nézni balra, hogy jön e valami… Dudáltam rá, amit kb. semmivel elintézett” – fogalmazott egy dühös édesanya, aki kis híján hasonló helyzetbe került.  

„Nem lépünk ki váratlanul senki elé!”

„A 8 és 10 évesemnek így ISMÉT elmondtam, hogy soha nem hajtunk ki/lépünk ki váratlanul senki elé. Sajnos már volt gyermekhalál ilyen helyzetből ebben a városban is! Igen, itt a nyár és igen, vannak olyan emberek, akik úgy érzik, csak övék az aszfalt” – folytatta a gondolatot.

A szülők is felelősek

„Mi szülők igen is felelősek vagyunk azért, hogy mit tanítunk nekik erről. És természetesen nem vitatom, hogy ott mi történt, hisz nem voltam hála tanúja! De ha ma nem vészfékezek, én is egy kiposztolt felelőtlen autós lennék! Sajnos” – zárult a hozzászólás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Facebook