A Marcali Járási Ügyészség lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki egy utcára szökött kiskutyát tulajdonított el. A rendőrség két napon belül megtalálta az állatot és visszajuttatta az aggódó gazdinak.

Ellopta a kiskutyát

A vádlott 2022 júliusában egy Marcalihoz közeli faluban kerékpározott, amikor észrevette, hogy az egyik ház kerítése alatt kibújt egy yorkshire terrier fajtájú kutya. A férfi a felé szaladó ebet gyorsan megfogta és biciklije kosarába tette azzal a szándékkal, hogy a kisállatot Marcaliban mielőbb eladja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Még aznap értékesítette

A férfi még aznap talált vevőt a városban és a kölyköt 10 ezer forintért értékesítette, de azt nem említette a vásárlónak, hogy a kutyát úgy lopta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Két nap múlva foglalták le

A marcali rendőrök az ebet két nap múlva, már a második vevőtől, foglalták le és juttatták vissza az eredeti gazdájához.

Közérdekű munka a büntetés

Az ügyészség a korábban büntetve volt férfival szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

Állatkínzás, 50 nap elzárás

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról – írta a Fővárosi Törvényszék a honlapján. 

A negyedikről dobta ki

A férfi felfokozott indulati állapotban ledobta yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, negyedik emeleti teraszáról.

Nem élte túl

A szerencsétlen, kistestű kutya szörnyű sokat szenvedett, és ezektől a sérülések elpusztult, hiába próbáltak segíteni rajta.

Büntetőjogi következménye van

A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta: „a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett.” A bíróság szerint a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a többször ellopott kiskutya. Fotó: Ügyészség