Majdnem egyszerre veszítette el a férjét és a gyermekét egy nő családi házuk közelében. Egy korábban emésztőgödörként használt árokba mászott le az a 40 év körüli férfi, akit ezután hiába szólított meg többször édesapja, nem reagált. A 70 év körüli apa ekkor fia után mászott, pár perc múlva azonban már ő sem válaszolt feleségének.

Az apa után mászott a fia  

Drámai pillanatok játszódtak le egy magyar család házánál. Egy korábban emésztőgödörként használt árokba mászott le szerda délután az a 40 év körüli férfi, akit hiába szólított meg többször édesapja, nem reagált. A 70 év körüli apa ekkor fia után mászott, pár perc múlva azonban már ő sem válaszolt feleségének, ezért az asszony rögtön mentőt hívott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentőhelikopter indult hozzájuk

Rögtön több egység is útnak indult, köztük egy mentőhelikopter is, miközben a mentésirányító nyugtatni próbálta rémült asszonyt. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egyikük sem lélegzett

Amikor a tűzoltók helyszínre értek és kimentették a két sérültet, már egyikük sem lélegzett. A lánglovagok megkezdték az újraélesztést, amit a helyszínre kiérkező mentősök perceken belül emelt szinten folytattak. 

Ammóniagáz okozta a bajt

Ellátás közben a tűzoltók műszerei hangos csipogással jelezték, hogy ammóniagáz okozta a bajt. A mellkasi nyomások sikerre vezettek és az édesapát végül földi, fiát légi úton, szállíthatták stabil állapotban kórházba a mentők – számolt be a drámai esetről az Országos Mentőszolgálat. 

Összeesett a diáklány

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában kis híján tragédia történt. Egy hetedik osztályos tanuló 8 óra 59 perckor jelezte az iskolaőrnek, hogy egyik iskolatársa a mellékhelyiségben rosszul lett, elájult és összeesett. 

Tudta, mit kell tennie

Az egészségügyi szakmai ismeretekkel rendelkező iskolaőr gyors helyzetfelismerésének és lélekjelenlétének köszönhetően rögtön tudta, hogy mit kell tennie, és az ájult fiatal lányt stabil oldalfekvésbe helyezte, miközben az iskola másik alkalmazottja tárcsázta a 112-es segélyhívó számot.

Visszanyerte az eszméletét  

Az iskolaőr a mentőszolgálat mentésirányítójától kapott telefonos instrukcióknak megfelelően folytatta a diáklány ellátását, melynek eredményeként mire a mentők néhány perccel később a helyszínre érkeztek, a fiatal már visszanyerte eszméletét.

Kórházba szállították

A mentőszolgálat munkatársai miután a helyszínen stabilizálták a diáklány állapotát, kórházba szállították további ellátás céljából – írta meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldala. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív