Előzmény és indoklás nélkül támadt egy fiatal férfi a postásra Hevesen, saját lakóháza előtt. Az elkövető súlyos sérüléseket okozott, akár nyolc évre is rács mögé kerülhet.

Kerékpárját tolta a postás

A postai kézbesítő tavaly, egy áprilisi napon, kora reggel vette fel a munkát Hevesen, ahol a körzetében megkezdte a levélküldemények és a nyugdíjak kézbesítését. Kora délután ért a bűncselekményt elkövető férfi által is lakott ház elé, de oda nem vitt semmit, ezért a kerékpárját tolva szándékozott elhaladni az utcafronti kerítés előtt – tájékoztatott a Heves Járási Ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szó nélkül hasba ütötte

Ekkor jelent meg a kapuban a saját maga által beszedett erős nyugtatók hatása alatt álló 23 éves férfi, aki a kézbesítőhöz lépett, és szó nélkül kétszer hasba ütötte, majd a földre lökte őt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átkutatta a táskáit

Ezután átkutatta a biciklire szerelt táskákat, amelyek egyikében megtalálta azt a PDA készüléket, amin a címzettek a küldemények átvételét szokták elektronikusan igazolni. Ezt zsebre tette, majd az időközben lábra állt postás férfi vállán lévő postástáskában kezdett kotorászni.

Többször fejen ütötték

A postás megpróbálta megakadályozni a rábízott pénz elvételét, de ez csak részben sikerült neki, miközben a bódult férfi ököllel, nagy erővel többször fejen ütötte.

Ott hagyta az utcán fekve

Az ettől ismét földre került embert a rabló végül a kapu előtt hagyta az utcán fekve, ő maga pedig visszament a házba az erőszakkal megszerzett PDA-val, továbbá mintegy tízezer forinttal a nadrágzsebében.

Még aznap őrizetbe vették

Az elkövetőt még aznap őrizetbe vette a rendőrség, majd a bíróság ügyészi indítványra letartóztatta. Ebben szerepet játszott az is, hogy a férfi büntetett előéletű, őt a bíróság fiatalkorúként rablás miatt korábban három év börtönre ítélte.

Sok van a rovásán

A járási ügyészség – mint különös visszaesőt – közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettével vádolja a terheltet.

8 évet kaphat

A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – vádlotti beismerés esetén – 8 év fegyházbüntetést és 8 év közügyektől eltiltást szabjon ki az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a brutális támadás helyszíne. Fotó: Ügyészség