Megkezdődött annak a férfinek az előkészítő tárgyalása, akit azzal gyanúsítanak, hogy a testvérével Budapesten elloptak a 4,5 millió forintért árult, különleges sportcipőt. A büntetett előéletű, lett állampolgárságú vádlott nem ismerte be a bűnösségét.

Elemelték az edzőcipőt

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy a fővárosban, egy Károly körúti üzletből március 4-én este két férfi elemelt egy kék-fehér edzőcipőt. A cipőbolt tulajdonosa a biztonsági kamerák felvételei mellett a nyomozáshoz további értékes kiindulási pontokat adott a rendőröknek, akik a mondott irányon elindulva rövidesen egy lett illetőségű testvérpárt hoztak összefüggésbe a lopással. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elkottyantott információ

Következő lépésként Hevesből futott be egy információtöredék: egy eljárás alá vont autós elkottyantotta, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a hatóság a lábbelilopás ügyében keres.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták az egyik lett tolvajt

Nem hazudott. A megjelölt budapesti címen, Újpesten a fővárosi rendőrök március 10-én kora délután elfogták G. Eduardot (35), a helyszínen a lopáskor általa viselt ruhák egy részét is megtalálták, ellenben az égen-földön keresett Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőt nem.

Elfogatóparancsot adtak ki

A férfi sem a luxuslépőről, sem testvére fellelhetőségéről nem nyilatkozott, mindettől függetlenül a bíróság elrendelte letartóztatását, míg öccse, G. Artur ellen a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága elfogatóparancsot adott ki.

Csomag érkezett az élettársának

Március 17-én G. Eduard Budapesten lakó élettársa kereste meg a rendőröket azzal, hogy a Posta értesítette arról, miszerint G. Arturtól egy csomag érkezett számára. Benyomása szerint a csomag tartalma nem lehetett más, mint a hétmérföldes, sokmilliós, országhatárokon átívelő szupercipő.

Minden annyit ér, amennyit megadnak érte

Tegyük félre, hogy miért kerül egy edzőcipő annyiba, mint egy kisebb köröstarcsai családi ház. Négy és fél millió forint. Minden annyit ér, amennyit megadnak érte, ha valaki megveszi 4,5 millióért, akkor van üzlet, ez a kereskedelem szabálya. Ha valaki meg elviszi fizetés nélkül, akkor van eljárás, ezt meg a BTK mondja ki – így kezdődik az a poszt, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság írt a megkerült 4,5 milliós cipő ügyében. 

A postán foglalták le a cipőt

A nyomozók osztoztak megérzésében, ezért a még kézbesítetlen, a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál várakozó küldeményt lefoglalták, majd a benne lévő sneakert bemutatták, annak egyértelmű azonosítása után pedig még aznap vissza is adták a sértettnek.

Elkezdődött a tárgyalás

A Pest Központi Kerületi Bíróságon megkezdődött annak a férfinek az előkészítő tárgyalása, akit azzal gyanúsítanak, hogy a testvérével ellopták a 4,5 millió forintért árult, különleges sportcipőt. A büntetett előéletű, lett állampolgárságú vádlott a börtönből távmeghallgatás útján kapcsolódott be az ülésbe. A rendőrök Újpesten kapták el őt, ám bűntársát, a testvérét nem találták meg.

Nem ismerte el bűnösségét

A férfi nem ismerte be bűnösségét. Magáról elárulta a bíróságon: négy gyermeke van és pszichológiából diplomát szerzett 2011-ben hazájában. Végzettsége ellenére Magyarországon, az építőiparban dolgozott. Azt is bevallotta, hogy korábban embercsempészet és pénzmosás miatt állt bíróság előtt – írta meg a Blikk.

Mindent a testvérére kent

Vallomásában mindent a testvérére fogott a vádlott. Állítása szerint neki semmi köze nem volt a cipőlopáshoz. „Amikor láttam, hogy mit csinál, tudtam, hogy baj lesz. Ezt meg is mondtam a testvéremnek” – mondta, aki elmondása szerint olyannak ismeri a testvérét, aki képes a lopásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kalandos úton kerültek elő az ellopott cipők. Fotó: BRFK