Időben érkezett a segítség, életet mentettek egy Fejér vármegyei általános iskolában. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság iskolaőre egy percet sem hezitált miután látta, hogy az egyik diák rosszul lett. A lányt végül mentővel vitték kórházba.

Összeesett a diáklány

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában teljesített szolgálatot május 2-án az intézmény iskolaőre. Egy hetedik osztályos tanuló 8 óra 59 perckor jelezte neki, hogy egyik iskolatársa a mellékhelyiségben rosszul lett, elájult és összeesett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudta, mit kell tennie

Az egészségügyi szakmai ismeretekkel rendelkező iskolaőr gyors helyzetfelismerésének és lélekjelenlétének köszönhetően rögtön tudta, hogy mit kell tennie, és az ájult fiatal lányt stabil oldalfekvésbe helyezte, miközben az iskola másik alkalmazottja tárcsázta a 112-es segélyhívó számot.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Visszanyerte az eszméletét  

Az iskolaőr a mentőszolgálat mentésirányítójától kapott telefonos instrukcióknak megfelelően folytatta a diáklány ellátását, melynek eredményeként mire a mentők néhány perccel később a helyszínre érkeztek, a fiatal már visszanyerte eszméletét.

Kórházba szállították

A mentőszolgálat munkatársai miután a helyszínen stabilizálták a diáklány állapotát, kórházba szállították további ellátás céljából – írta meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldala.

Tanári lélekjelenlét

A Kékvillogó.hu írt arról néhány hónapja, hogy életet mentett a tanári lélekjelenlét és a székesfehérvári iskoláknak eljuttatott Epipen injekció! A város polgármestere Facebook oldalán írt arról, hogy diószármazéktól kapott allergiás rohamot egy 10 éves kislány.

Életet mentett a tanár

„Az egyik fehérvári iskolában egy 10 éves kislány rosszul lett a tornaórán, mely rosszullétet, mint utólag kiderült, dióallergia okozott. A tanárok felkészültségének és lélekjelenlétének, az idén önkormányzat által beszerzett Epipen allergiás rohamokat kezelő injekciónak és a mentősök gyors és kiváló munkájának hála a kislány 24 órás megfigyelés után haza is térhetett” – írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András, a város polgármestere. 

Idén is kapnak injekciót az iskolák

Cser-Palkovics így zárja bejegyzését: „Ez az eset is bizonyítja, hogy megérte a fehérvári oktatási intézmények számára beszerezni az allergiás rohamok kezelésére szolgáló Epipen injekciókat, a következő évi költségvetésben is megteremtjük annak módját, hogy az injekciók szükség szerinti pótlását biztosítsuk!”

Haláleset Újpesten

Tavaly januárban, a Fóti úti MOL benzinkútnál rosszul lett, majd összeesett egy 7 éves kisfiú. A helyszínen lévő szemtanúk szerint a mentők hosszan küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. Később kiderült, hogy a kisfiú egyik osztálytársának születésnapját ünnepelték az iskolában és evett az ünnepi tortából, amely mogyorót tartalmazott. Ezután lett rosszul. A tanítónő nem ismerte fel, hogy nagy a baj és a mentők helyett a gyerek szüleit hívta, akik azonnal a helyszínre siettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.