Kabátja buktatta le a tolvajt, aki egy idős asszony nyakából tépte ki a százezer forintot érő nyakláncot. A férfit a 8. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei kapták el.

Felajánlotta a segítségét

A sértett a vásárlásból tartott hazafelé március 22-én, amikor egy férfi szegődött a nyomába. Mikor a nő a társasház bejáratához érkezett, a férfi odalépett hozzá, és felajánlotta neki, hogy segít felvinni a lépcsőn a boltban vásárolt cuccait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ellopta a nyakláncát

Miután bementek a lépcsőházba, kihasználta az alkalmat, és kitépte az asszony nyakából a láncot, majd elszaladt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Segítettek a térfigyelő kamerák

A zsaruk a térfigyelő kamera felvételei alapján kezdték keresni a tolvajt, aki fehér csíkos, sötét kabátot viselt, valamint jellegzetes tartása volt. Néhány héttel később egy rendőr szúrta ki a férfit.

 Megtalálták a tolvajt

„Keresztesi Péter őrmester, járőrparancsnokkal láttunk el járőrszolgálatot április 11-én a 8. kerületben. Éppen a Teleki téren haladtunk át a szolgálati gépkocsival, amikor a kollégám szólt, hogy lassítsak le. Ezután hátrafordult, majd felkiáltott, forduljak meg az autóval, mert látja a nyaklánckitépő tolvajt” – mesélte Kiss Tamás őrmester, járőrparancsnok.

Furgon mögé rejtőzött

„Én is körülnéztem, de először nem láttam senkit. Gyorsan megfordultam, és ahogy visszakanyarodtunk, én is észrevettem a férfit, ahogy elrejtőzik egy nagy, piros furgon mögé. Leparkoltunk, kiszálltunk, és a tettes felé tartottuk” – folytatta.

El akart szaladni

„Ahogy becsuktuk a kocsi ajtaját, és futni kezdtünk, a tolvaj meghallhatott minket, és be akart szaladni az egyik pékségbe. Azonban az üzlet ajtajánál kollégámnak sikerült elkapnia. A férfi azt állította, hogy ő csak vásárolni akart a boltban, azonban a ruházatátvizsgálás során sem pénzt, sem bankkártyát nem találtunk nála” – tette hozzá.

Beismerő vallomást tett

A 39 éves fővárosi H. Gézát a zsaruk előállították a 8. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, beismerő vallomást tett.

Nem lett meg a nyaklánc

A kutatás során lefoglalták az elkövetéskor használt ruháit. Az ellopott nyakláncról a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy futás közben valahol eldobta – írta meg a történetet a police.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a szemfüles rendőr páros. Fotó: police.hu