Inkább a pékség feliratát nézte, mert oda akart lekanyarodni. Nem vette észre, hogy a két nő már lelépett az úttestre.

Itt történt a baleset

Az eset még 2021. október 12-én, reggel történt Székesfehérváron, az Új Csóri úton. Itt a Palotai út irányából a 8. számú főút irányába 50-55 km/óra sebességgel közlekedett a későbbi gázoló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Volt ideje észlelni a helyzetet

A két nő, miután leszálltak egy buszról, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen akart átmenni. Amikor leléptek az úttestre, a férfi 68 méterre volt és már két másodperce pirosat mutatott neki a lámpa. Azonban sem a gyalogosokat, sem piros jelzést nem észlelte.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fékezés nélkül gázolt

Ugyanis balra, a pékség felé akart kanyarodni, és figyelmét a pékség felirata kötötte le. A gyalogosok már a két forgalmi sávot elválasztó terelővonalnál jártak, amikor a férfi nekik nem adott elsőbbséget, őket a jármű elejével fékezés nélkül elgázolta.

Egyikük meghalt, másikuk súlyosan sérült

Az ütközéskor mindkét sértett a gépkocsi motorháztetőjére, szélvédőjére, majd pedig az aszfaltra csapódott. Az egyik nő sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kórházba szállítását követően elhunyt. Másikuknál maradandó sérülések alakultak ki a gázolás miatt.

letöltendőt kérnek rá

Az ügyészség vádiratában letöltendő börtönt kér a férfire, valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a járművezetéstől – derül ki a Fejér Vármegyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásból. Azt nem közölték, mennyit adnának neki, amennyiben beismeri bűnösségét, s lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Gázolás a köztemetőnél

Szintén börtönbe küldenék azt a férfit, aki ellen nemrégiben emeltek vádat egy ugyancsak, Székesfehérváron történt halálos gázolás miatt. Mint megírtuk, eset még tavaly április 16-án történt a város köztemetőjénél található kettős zebránál.

A gyorshajtás is közrejátszott

A vádirat szerint a gépkocsit vezető férfi a zebrától éppen száz méterre volt, a megengedett legnagyobb haladási sebességet túllépve, közel 65 km/óra sebességgel haladt a gyalogátkelőhely felé. Ekkor lépett le az úttestre az idős nő.

Ez fontosabb volt neki

Azonban az asszony lassan mozgott, egy járást segítő eszköz alkalmazásával haladt. Azonban a kocsit vezető férfi cseppet sem ezzel volt elfoglalva: helyette inkább a rádiót nyomkodta. Emiatt nem is vette észre a zebrán érkező gyalogost, akinek elsőbbséget kellett volna adnia.

Nem lehetett rajta segíteni

Ezért az idős nőt – aki már több mint egy forgalmi sávot megtett – az átkelőn mintegy 50 km/óra sebességgel, vészfékezés mellett elütötte. A nő 13 métert repült az ütközéstől, az autó saját sávjában állt meg. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Ilyen büntetést javasolnak neki

A vádhatóság azonban úgy véli, hogy amennyiben a férfi kellő körültekintéssel és fokozott óvatossággal közelítette volna meg, akkor abban az esetben is meg tudott volna állni, ha túllépi a megengedett sebességet. Letöltendő szabadságvesztést kérnek rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk a rendőrség helyszíni szemléjén készült.)