Először zavartan több kérdést tett fel, majd váratlanul összeesett. A gyors ellátást követően kórházba szállították. Fejér vármegyében pedig iskolaőr segített egy ájult diáklányon.

Így indult minden

Éppen Budapest 13. kerületében, a Vizafogó Általános Iskola előtt állva teljesítettek szolgálatot az angyalföldi polgárőrök, amikor egy negyvenes éveiben járó férfi lépett oda hozzájuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták, mi a baj

Az illető nem tudta elmondani, hogy pontosan milyen problémája van, ezért a polgárőrök kérdések feltevésével szerették volna megtudni, hogy van-e valamilyen baj, esetleg a környéken történt-e valami. Azonban ekkor váratlan dolog történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hirtelen összeesett

A kérdések után a férfi megfordult, és elindult. Pár lépés után elkezdett előredőlni, és a földre borult. A polgárőrök azonnal segítségére siettek. Első gondolatuk az volt, hogy epilepsziás rohama van, mivel rángatózott, illetve eszméletlen volt.

Ez állt a háttérben

Rögvest hívták a 112-es segélyhívó, azonnali mentős segítséget kértek, és szakszerű ellátást követően, a férfi eszméletéhez tért. A mentő kiérkezését követően kiderült több van itt mint epilepszia. Az illető, még tíz évvel ezelőtt is kábítószer-élvező volt.

Kórházba szállították

Ez a betegség/tünet annak köszönhető, ami végig fogja kísérni az életét. A kiérkező mentősök szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították az illetőt – derül ki az Angyalföldi Polgárőrség Facebook-posztjából. Azt nem tudni, pontosan milyen diagnózist állapítottak meg nála.

Tudta az iskolaőr is, mi a teendő

Persze ha segítségnyújtásról van szó, nem csak a polgárőrökre lehet számítani. A Fejér vármegyei Baracson található Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában teljesített szolgálatot május másodikán egy iskolaőr.

Ájult diáklány a mosdóban

Egy hetedik osztályos tanuló 8 óra 59 perckor jelezte neki, hogy egyik iskolatársa a mellékhelyiségben rosszul lett, elájult és összeesett. Szerencsére az iskolaőr rendelkezett egészségügyi ismeretekkel, valamint volt annyi lélekjelenléte, hogy tudja, mit kell tennie.

A mentésirányítás is segített

Az ájult fiatal lányt stabil oldalfekvésbe helyezte, miközben az iskola másik alkalmazottja tárcsázta a 112-es segélyhívó számot. Az iskolaőr a mentőszolgálat mentésirányítójától kapott telefonos instrukcióknak megfelelően folytatta a diáklány ellátását.

Visszanyerte eszméletét

Ennek köszönhetően mire kiértek a mentők, addigra a fiatal már visszanyerte eszméletét. A mentőszolgálat munkatársai miután a helyszínen stabilizálták a diáklány állapotát, kórházba szállították további ellátás céljából – közölte oldalán a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)