“Ki kell mondanunk, hogy a közúti száguldozás nem alapjog” – írta friss posztjában 2. kerület polgármestere, Őrsi Gergely. A Máriaremetei úton korábban 156 km/h-val mértek be egy autóst, a kerület első embere úgy véli, most már muszáj kedvét szegni a notórius szabályszegőknek.

Elszomorító adatokra derült fény az előzetes sebességmérés során

24 órán keresztül zajlott az új sebességmérő helyszínen az előzetes mérés. A centrum irányába 156 km/h-val, az ellenkező irányba 119 km/h-val közlekedő járművet mértek be a Budapest Közút kollégái. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengeteg gyorshajtást jegyeztek fel

A vizsgált időszakban 11 119 autó haladt át. Az átlagsebességük 57 km/h volt, az autósoknak a 15%-a legalább 67 km/h-val közlekedett. Őrsi Gergely leszögezte, hogy az a közelmúlt eseményei, közlekedési tragédiái miatt muszáj azonnal cselekedni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem lehet tétlenül nézni azt, ami történik

A polgármester hangsúlyozta, vétlen közlekedők és megállóban várakozók válnak a száguldozók áldozatává. Szomszédjuk, Boglárka a Harminckettesek terénél lévő villamosmegállóban szenvedett halálos közlekedési balesetet. Megemlítette azt a 26 éves kerékpárost is, akit nemrég az Árpád hídon gázoltak halálra.

Senkinek sincs joga a közúton száguldozni

“Ki kell mondanunk, hogy a közúti száguldozás nem alapjog, és ennek megfelelően kell cselekedni” – írta közösségi oldalán Őrsi Gergely. Lényegesnek tartja, hogy szakmai vita indult a szabályok módosítása kapcsán. Változhatnak a jogosítvány megszerzésének feltételei is, ahogyan a büntetési tételek is.

Ezek is érdekelhetnek!

Addig sem lehet tétlenül várni

A második kerületi polgármester kiemelte, hogy amíg megtörténnek a változások, addig be kell tartatni az érvényben lévő szabályokat. A mostani rendszer is kínál erre lehetőséget. Ezen módszerekkel vissza lehet szorítani a gyorshajtások számát.

Így akarják kedvét szegni a száguldozóknak

A kerületben hét sebességmérő helyszín lesz. Az első a Nagykovácsi úton került telepítésre. Most a Máriaremetei úton készül a második.

Összefogás a rendőrséggel

“További intézkedésünk, hogy a II. kerületi rendőrséggel együttműködve hamarosan szolgálatba lép egy új „pofátlanító” autó” – írta Őrsi Gergely. Ezzel igyekeznek majd felderíteni a kirívó, veszélyes szabálytalanságokat.

Nem a pénzbeszedés a cél

A polgármester elmagyarázta, hogy nem az a lényeg, hogy minél több embert megbírságoljanak. Az ilyen bevételek egyébként is a központi költségvetésbe kerülnek, az önkormányzatnak tehát nincs direkt haszna a bírságokból. Sokkal inkább az a cél, hogy mindenki biztonságosan közlekedjen, és senkinek se kelljen elveszteni egy családtagját vagy barátját egy felelőtlenül száguldozó autós miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Őrsi Gergely posztja

Kiemelt kép: Egy frissen kihelyezett trafibox – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu