Többször megerőszakolták, majd megöltek és kifosztottak egy 94 éves asszonyt a Borsod vármegyei Hegymegen, az eset még három évvel ezelőtt történt. A testvérek továbbra is tagadják tettüket.

Tagadnak

Továbbra is tagadják tettüket a testvérek, akiket azzal vádolnak, hogy többször megerőszakoltak majd megöltek és kifosztottak egy 94 éves asszonyt Hegymegen. Az egész országot megrázó kegyetlenség még 3 éve történt, a két férfi, otthona több szobájában is megerőszakolta és megverte az idős áldozatot, sőt az egyik később visszament, hogy a holttestet is meggyalázza. Egyikük most a bíróságon méltatlankodott, mert egy szakértő szerint a pulóverének szálai megegyezhetnek az áldozaton talált ruhamaradványokkal.

Berontottak a nénihez

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, az 50 év körüli testvérpár 2020 novemberében egyszerűen berontott egy 94 éves idős nénihez a Miskolchoz közeli Hegymegen, az idős nőt a földre rántották, ütötték-verték, a nyakánál szorongatták, majd meg is erőszakolhatták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Italoztak

A testvérpár korábban együtt italozott. Ekkor dönthették el, hogy elmennek pénzt szerezni az egyedül élő 94 éves asszonytól. A nő házába az ablakon keresztül jutottak be, akkor az asszony az ágyában feküdt.

Segítségért kiabált

Amikor a testvérpár belépett az idős nő házába, az asszony felismerte őket, és segítségért kiabált, de a támadók a földre rántották, ütlegelni, majd fojtogatni kezdték. Az áldozat az ütések következtében elvesztette az eszméletét. Ekkor döntöttek úgy a testvérek, hogy átkutatják a lakást, majd elloptak 100 ezer forint körüli összeget.

Fojtogatták, megerőszakolták

Ugyan az első vizsgálatok során nem látszottak egyértelműen az erőszak nyomai, a későbbi részletes vizsgálat egyértelműen bizonyította a fojtogatásra utaló jeleket, több lágyrész zúzódásos sérülését, külső hámsérüléseket, továbbá a fizikai leszorítást valószínűsítő bordatöréseket. Azonban a részletes vizsgálat ezeknél a sérüléseknél is durvább nyomot vélt felfedezni: a 94 éves idős nénin szexuális bántalmazás jeleit találták meg.

Elfogták a testvérpárt

„A tett helyszínétől néhány száz méterre lakó 51 éves B. Gábort két órán belül elfogtuk és előállítottuk, az 55 éves bátyját, B. Gézát másnap délelőtt találtuk meg. A testvérpár először tagadta a terhükre rótt cselekményeket, és egy helyi ismerősüket nevezték meg elkövetőként, később azonban visszavonták a hamis állításukat” – nyilatkozta akkor a rendőrség.

Ez vezethetett a nő halálához

A rendőrségi szakértői álláspont szerint az asszony még életben volt, amikor a testvérek magára hagyták. Az elsődleges vélemény alapján úgy gondolják, zsírembólia miatt következett be a 94 éves asszony halála, azonban a nyitott ablakon beáramló hideg levegő is közrejátszhatott ebben.

Durva részletek

A testvérpár egyik tagja most a bíróságon méltatlankodott, miután egy szakértő szerint pulóverének szálai megegyezhetnek az áldozaton talált ruhamaradványokkal. A TV2 Tények riportjában durva részletek is elhangzanak az ügy tárgyalásán.

Életük végéig ülhetnek

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel és védekezésre képtelen személy elleni emberöléssel vádolják a testvérpárt. Akár életük végéig börtönbe kerülhetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A TV2 Tények riportja

Kiemelt hír: illusztráció