50 év körüli testvérpár rontott be egy 94 éves idős nénihez a Miskolchoz közeli Hegymegen tavaly novemberben. A támadók az idős nőt a földre rántották, ütötték-verték, a nyakánál szorongatták, majd meg is erőszakolhatták.

Tavaly novemberben öltek

Amint arról a Kékvillogó is írt, néhány hónappal korábban, tavaly novemberben határozott úgy a testvérpár italozást követően, hogy elmennek pénzt szerezni az egyedül élő 94 éves asszonytól. A nő házába az ablakon keresztül jutottak be, akkor az asszony az ágyában feküdt.

A Borsod megyei Hegymegen törtek be az idős nő házába

Segítségért kiabált

Amikor a testvérpár belépett az idős nő házába, az asszony felismerte őket, és segítségért kiabált, de a támadók a földre rántották, ütlegelni, majd fojtogatni kezdték. Az áldozat az ütések következtében elvesztette az eszméletét, ekkor döntöttek úgy a testvérek, hogy átkutatják a lakást, majd elloptak 100 ezer forint körüli összeget.

Százezret raboltak

Fotó: Police.hu

Durva következtetésekre jutott a részletes vizsgálat

Ugyan az első vizsgálatok során nem látszottak egyértelműen az erőszak nyomai, a későbbi részletes vizsgálat egyértelműen bizonyította a fojtogatásra utaló jeleket, több lágyrész zúzódásos sérülését, külső hámsérüléseket, továbbá a fizikai leszorítást valószínűsítő bordatöréseket. Azonban a részletes vizsgálat ezeknél a sérüléseknél is durvább nyomot vélt felfedezni: a 94 éves idős nénin szexuális bántalmazás jeleit találták meg.

A támadók ismerték a helyszínt

Fotó: Police.hu

Elfogták a testvérpárt

„A tett helyszínétől néhány száz méterre lakó 51 éves B. Gábort két órán belül elfogtuk és előállítottuk, az 55 éves bátyját, B. Gézát másnap délelőtt találtuk meg. A testvérpár először tagadta a terhükre rótt cselekményeket, és egy helyi ismerősüket nevezték meg elkövetőként, később azonban visszavonták a hamis állításukat” – részletezte a Zsaru Magazinnak, Tóth Róbert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője. 

Ez vezethetett a nő halálához

A rendőrségi szakértői álláspont szerint az asszony még életben volt, amikor a testvérek magára hagyták. Az elsődleges vélemény alapján úgy gondolják, zsírembólia miatt következett be a 94 éves asszony halála, azonban a nyitott ablakon beáramló hideg levegő is közrejátszhatott ebben.

Ez is érdekelhet

Akár 8 évet is kaphatnak

A letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás, bűnösségük megállapítása esetén akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható – írja a törvényszék.

Kiemelt kép forrása: rendőrség