Jogerősen két évnél hosszabb börtönbüntetésre ítélte a Tatabányai Járásbíróság azt a két ukrán férfit, akik egy buszmegállóban eszméletlenre vertek egy járókelőt, akitől aztán a nyakláncát és karóráját is elvették. Korábban egy olvasónk írta meg nekünk, hogy az autóját karácsony előtt egy részeg ukrán férfi gyújtotta fel.

Agyonverték a férfit

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint, amikor a vendégmunkások meglátták áldozatukat, az egyik ukrán támadó derékon rúgta az ittas sértettet, aki emiatt a járdára zuhant. A földön fekvő férfit ököllel verte tovább – részletezte Horváth Sándor szóvivő.

Megverték és kirabolták

Az ittas férfi az erős ütések miatt elájult, a támadók pedig ezt ki is használták, és elvették tőle a márkás karóráját és a nemesacél nyakláncát. Az órát a rendőrnyomozók egy munkásszálló szobájában találták meg.

Megszületett az ítélet

A Tatabányai Járásbíróság az egyik férfit 2 év 2 hónap börtönbüntetésre, a másik támadót pedig 2 év 1 hónap börtönbüntetésre ítélte. A kihirdetett ítélet jogerős.

Karácsony előtt egy lány autóját gyújtották fel

Korábban írtunk róla, hogy a Sárváron élő fiatal Bódi Viktória évekig spórolt, hogy megvehesse áhított autóját, amelyet aztán karácsony előtt egy részeg ukrán vendégmunkás felgyújtott.

Pár perc alatt illant el az összespórolt érték

December 17-én este Sárváron döntött úgy egy részeg ukrán vendégmunkás, hogy randalírozni kezd. A tűzoltókat először egy benzinkút melletti lángoló autóhoz riasztották, majd később egy lakótelepen parkoló kigyulladt autóhoz is, ahol a tűz átterjedt egy másik járműre is.

Viktória évekig spórolt az autóra

December 26-án Messenger-üzenetet kaptunk az egyik károsulttól, Viktóriától, aki elmesélte, hogy évekig gyűjtött az autójára, amit a lakótelepen felgyújtott a férfi.

Kártérítést követelne

A fiatal lány már két ügyvéddel is beszélt az eset óta, azzal kapcsolatosan, hogyan tudna kártérítést követelni, de nagyon lesújtó válaszokat kapott, például, hogy polgári perben érvényesítheti a jogakaratát, de garancia akkor sincs, hogy bárki is fizetni fog.

Nagyon sokat dolgozott az autóért

A lány elmesélte, hogy nagyon sokat tett azért, hogy megvásárolja az autóját, de most mégis roncsként kell, hogy eladja. Az autó áráért mindent meg fog tenni, hogy megtérüljön.

Rongálás

A gépjármű felgyújtása a hatályos büntető törvénykönyv alapján valószínűleg a nagyobb kárt okozó rongálás bűntetti alakzatot meríti ki, amely akár három évi szabadságvesztéssel is büntethető.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke