Kutyafuttatóból szabadultak ki kutyák, majd támadtak rá egy járókelőre a Zala megyei Nagykanizsán. Az agresszív kutyák tulajdonosának, egy nagykanizsai nőnek már korábban is meggyűlt a baja a kutyáival.

Más kutyákra támadtak rá

A nagykanizsai nő 2016 óta gondozta a fia két kutyáját, amelyek már korábban is erőszakosan viselkedtek. Négy évvel korábban az egyik kutya egy futtató kerítésén keresztül megharapott egy másik ebet, két évvel ezelőtt pedig a gazdájuk kezéből rántották ki magukat, és támadtak rá egy pórázon vezetett kutyára. A nő ekkor figyelmeztetésben részesült – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Nagykanizsán támadtak a kutyák

Kutyafuttatóba vitte a kutyáit

A nő tavaly januárban ismét elvitte a kutyáit a nagykanizsai kutyafuttatóba, ahol elkövette azt a hibát, hogy még azelőtt levette róluk a szájkosarat és a pórázt, hogy bezárta volna a kaput.

Megláttak egy macskát…

Miután a két nagytestű eb betérhetett a futtatóba szájkosár és póráz nélkül, rögtön el is kapta azokat a hév, főleg, hogy megláttak egy macskát, amelyet kötelező jelleggel el is akartak onnan űzni. A kutyák kirohantak a kapun kívülre, majd mindketten rátámadtak egy arra járó idős férfire.

Nem kímélték a férfit

Valósággal marcangolni kezdték a fejénél a 83 éves áldozatukat a kutyák, amelyek rátámadtak egy másik férfira is, aki a garázsból magához vett kapával akarta elijeszteni a kutyákat az idős férfitól.

Riasztották a mentőket

A mentőket egy járókelő értesítette, aki végignézte a történteket, sőt, az eseményekről még videófelvételt is készített.

Bűnösnek mondták ki a kutyagazdit

Tavaly októberben tartották a bírósági előkészítő ülést, amelyen a nő azzal próbált mentegetőzni, hogy véletlen baleset történt, azonban a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán bűnösnek mondta ki a nőt, testi sértés vétségében.

Felfüggesztettet kapott

A nő bűneiért kiszabott két év fogházbüntetés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette a bíróság. Az indoklás szerint a büntetésre azért volt szükség, mert a nő tisztában volt a kutyái agresszív viselkedésével, mégsem tartotta be az előírásokat, de még kellő körültekintéssel sem járt el.

Súlyos sérüléseket szenvedett el az áldozat

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, de súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a nő a gondatlansága miatt közvetlen életveszélynek tett ki egy férfit, akinek a kutyák maradandó testi fogyatékosságot okoztak. Az áldozat önálló életvitelre alkalmatlanná vált.

Még nincs vége

A végzés egyelőre nem végleges, ugyanis a vádlott három napot tartott fenn a fellebbezés megfontolására.

Kiemelt kép: Illusztráció