Gyászol az egész város, miután rejtélyes körülmények között életét vesztette a Baranya Megyei Önkormányzat egyik munkatársa. Az eddigi információk szerint a fiatal férfi mintegy 30 métert zuhant a pécsi megyeháza egyik lépcsőházában.

Harmadik emeletről esett le

Korábban a Kékvillogó is írt róla, hogy a Baranya Megyei Önkormányzat épületében az egyik munkatárs a belső lépcsőház 3. emeletéről lezuhant a mélybe. A 32 éves Dr. Haffner Tamást kedden délután zuhant le.

A freskókat akarta megnézni

A férfi a tragédiát megelőzően azzal lépett be az önkormányzati épületbe, hogy a harmadik emeleten meg szeretné nézni a kihelyezett festményeket, freskókat, amíg a feleségére vár, aki csakugyan az önkormányzatnál dolgozik kommunikációs és protokollreferensként.

Beengedték a portán

Mivel a portásnő már jó ideje ismerte a férfit, ezért beengedte őt, majd néhány perc múlva hatalmas csattanást hallott, és amikor kiment megnézni, mi történt, látta, hogy Tamás elterülten fekszik a földön egy fülke mellett.

Vizsgálódik a rendőrség

A rejtélyes zuhanás ügyében a rendőrség is elkezdett vizsgálódni. Az épület lépcsőházában egyébként nagyon masszívak és magasak is a korlátok, legalább egy méteresek. Továbbá az épületben található lépcsőfordulók mind szabályszerű, magas korlátokkal lettek felszerelve, így azok mellől nem lehet csak úgy kizuhanni. Ha valaki elvesztené az eszméletét, akkor sem esne ki, legfeljebb esne néhány métert a lépcsőkön.

A pécsi Megyeháza

Az eklektikus stílusú, impozáns látványt nyújtó pécsi Megyeházának az épülete 1897-ben épült. Kerámia díszítései a Zsolnay-gyárban készültek

Sok a kérdőjel

A Borsonline úgy tudja, hogy a férfi ügyében nem merült fel az idegenkezűség gyanúja. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig azt írja közleményében, hogy a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják, de erről bővebb információt a jogszabályok értelmében nem adhatnak.

Gyászol az önkormányzat

A fiatal férfit szorgalmas, jó szakemberként ismerték, sőt, a Pécsi Tudományegyetem közgazdász doktori iskolájában, ahol végzett, igazi zseniként tartották számon. A Baranya Megyei Önkormányzat részvétnyilvánítási közleményben búcsúzott munkatársától.

Munkatársuktól búcsúznak

„Őszinte megrendüléssel fogadtuk, hogy tragikus hirtelenséggel elveszítettük az egyik legkiválóbb és legfelkészültebb fiatal kollégánkat, dr. Haffner Tamást kedden. Nagy munkabírású, szorgalmas, aktív és másokért mindig tenni akaró fiatalembertől búcsúzunk, akinek fájdalmas vesztesége mélyen megrázta közösségünket. A Baranya Megyei Önkormányzat dolgozói, munkatársai és vezetői őszinte részvétüket fejezik ki a családnak, a hozzátartozóknak, és osztoznak fájdalmukban.”

Volt felesége nem nyilatkozik

A Borsonline megkereste dr. Haffner Tamás özvegyét telefonon, azonban a nő nem kívánt nyilatkozni.

Kiemelt kép: Rendőrautó Pécsen a Széchenyi téren, közel a Megyeházához – Fotó: Kékvillogó.hu