Miután lekéste a buszt, szétrúgta a buszmegálló üvegtábáláit egy férfi Szolnokon 2019. július 16-án, most viszont lezárták a büntetőügyét. A büntetett előéletű, fiatal férfit a büntetésében közérdekű munka végrehajtására kötelezték.

Buszmegállót vert szét

Jogerősen is lezárult annak a húszas éveiben járó, fiatal férfinak a büntetőeljárása, aki 2019. július 16-án, reggel 7 óra 30 perc tájékán Szolnokon kirúgta a Vegyiművek lakótelep Tószegi úton lévő buszmegállójának vas szerkezeti eleméhez rögzített 2 darab üvegtáblát, melyek összetörtek – részletezi a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Szolnoki buszmegállóban dühöngött a férfi

A buszmegálló is támadt

A mérges férfi mentségére legyen, hogy nem ő vitte be az első ütést a buszmegálló ellen, hiszen ahogy a férfi rohant a busz után, egy a megállóban kiálló drótdarab elszakította a ruháját, és ezután már hiába futott a férfi, nem érte el a buszt.

Több tízezer forint a kár

A dühöngés során a férfi 36 630 forint kárt okozott a megállóban, így az nem haladta a meg az 50 ezer forintos szabálysértési értékhatárt, vagyis a bíróságnak a férfi büntetését is ezek alapján kellett megítélnie.

Elrejtőzött a hatóságok elől

2019. október 28-án vádat emelt a férfi ellen a Szolnoki Járási Ügyészség, azonban a vádlott időközben elrejtőzött a hatóságok elől, emiatt elfogató parancsot adtak ki ellene. Miután előkerült a férfi, a Szolnoki Járásbíróság 2020. szeptember 17-én megtartotta az előkészítő ülését, amin ítéletet is hozott.

Közmunkára ítélték

A fiatal, ám mégis büntetett előéletű férfit garázdaság vétsége miatt 240 óra fizikai munkakörben ledolgozandó közmunkára ítélte a bíróság, azzal a kikötéssel, hogy ha a férfi önhibájából adódóan nem végzi el a közmunkát, akkor azt, illetve annak hátralevő részét 4 óránként 1 nap fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Fellebbezett az ügyészség

Az első fokú ítéletet megértette a vádlott és a védője is, azonban az ügyész fellebbezett, mivel keveselte a férfi büntetését: közérdekű munka helyett felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte a bírótól, így az ügy folytatódott másodfokon a Szolnoki Törvényszéken.

Ez is érdekelhet

Lezárult az ügy

Végül 2021. január 11-én meghozta Szolnoki Törvényszék a másodfokú ítéletét, amelyben a bíróság az elsőfokú ítéletet helyben hagyta.

Kiemelt kép: Illusztráció