Emberölési kísérlet miatt továbbra is börtönben maradhat az a Bács-Kiskun megyei, tiszakécskei nő, aki másfél évvel ezelőtt gyújtotta fel volt élettársa és annak új barátnője házát. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint a bűnismétlés veszélye és a nő elmeállapota miatt is indokolt a kényszerintézkedés folytatása.

Külföldről érkezett haza

A gyújtogatással vádolt nő korábban külföldön dolgozott, ám 2018 nyarán visszaköltözött Magyarországra. Időközben az élettársa új párt talált magának, és vele élt együtt a közös tulajdonú házukban.

Jó viszonyban maradtak

A szakítás ellenére a páros kapcsolata nem romlott meg, sőt a férfi 2018 őszén meg is engedte a volt barátnőjének, hogy a házukban lakhasson egy időre vele és az új barátnőjével.

Tiszakécskei házba fogadták be

Belső hangokat hallott

A tűzgyújtást megelőző napokban a nő kábító hatású anyagot fogyasztott, zavartan kezdett viselkedni és belső hangokat hallott. Ezt követően az egyik hajnalban odalépett a szobában és a nappaliban lévő függönyökhöz, és meggyújtotta azokat, továbbá a nappaliban egy bútort is meggyújtott, majd a bőröndbe csomagolt személyes tárgyaival elhagyta a házat.

Útja a rendőrségre vezetett

Miután a nő felgyújtotta az exe házát, a tiszakécskei rendőrőrsre ment, ahol elmondta a rendőröknek, hogy mit is tett. A bejelentése szerint azért okozta a tüzet, mert el akarta pusztítani a lakást. A nő azzal indokolta tettét, hogy úgy érezte, ki akarták semmizni, illetve arra gondolt, ha gyerekei nem élhetnek a házban, akkor más se éljen ott.

Sikerült kimenekülniük

A hirtelen feltörő lángokra felébredt a férfi, akinek az új barátnőjével sikerült is kimenekülnie az égő házból, de mivel azt hitték, a nő még bent van, visszamentek, hogy őt is megmentsék. A gyors és hiábavaló keresést követően a páros újból kiszaladt az utcára, és megkértek egy járókelőt, hogy értesítse a tűzoltókat.

Porig égett a ház

A kiérkező tűzoltók úgy igyekeztek oltani a lángokat, ahogy csak tudták, de az épületet nem tudták megmenteni, a ház lakhatatlanná vált. A sértettek nyolc napon belül gyógyuló, égési sérüléseket szenvedtek.

Ez is érdekelhet

Letartóztatásban marad a nő

A Kecskeméti Törvényszék a nő ügyét felülvizsgálta – és mivel a nő letartóztatásának a vádemelést követő fenntartásától hat hónap már eltelt –, megállapította, hogy a gyújtogatónak előzetesben kell maradnia.

Kiemelt kép: Illusztráció