Nemzetközi szintű kábítószer-kereskedő hálózatot irányított egy 25 éves magyar nőt, akit az alvilágban csak „mamának” szólítottak. A drogkereskedőket és őt a cseh társszervekkel együttműködve fogták el az egyenruhások.

Kábítószerben utazott

A kábítószer-kereskedő láncot működtető, 25 éves M. Alexandra Mária nem volt kispályás, a piszkos ügyeit rendkívül szervezetten és nemzetközi szinten irányította. Ellene most kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytatnak eljárást a nyomozók.

Külföldről intézte az árut

A rendelkezésre álló információk szerint a fiatal nő rendszeresen vásárolt kábítószert külföldről, a marihuánát a rokonai és a futárok hozták be az országba. A „mama” mindenre odafigyelt, amire szükség lehetett: megszervezte a futároknak a pénzváltást, a vonatjegyeket megvásárolta, a beszerző utakat folyamatosan koordinálta, valamint a beérkező kábítószert továbbértékesítette.

Rokonai lebuktak

2020. július 12-én bukott le egy kilogramm marihuánával a nő férje és unokaöccse, akiket a rendőrök a Kelenföldi Pályaudvaron vettek észre, miután a dílerek Bécsből hozták Budapestre a drogot vonattal.

Neonzöld táskába rejtették a kábítószert

Fotó: Police.hu

Újabb dílert kapcsoltak le

Miután a rendőröknek sikerült elfogniuk a nő rokonait, 2020. október 23-án letartóztattak egy másik futárt a szobi vasútállomáson, amikor is a díler egy Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilogramm kannabiszt akart az országba csempészni.

Találtak egy másik dílert is

2020. december 4-én szintén a szobi vasútállomáson bukott le az a díler is, aki csakugyan a „mama” utasítására csempészett drogot az országba. A férfi a ruházatába rejtett el öt csomag, kb. egy kilogramm marihuánát. Az utóbbi két díler ügyében a Váci Rendőrkapitányság folytat eljárásokat.

Nem csak kábítószerrel kereskedett

A rendőrségi közlemény szerint M. Alexandra Mária nem egyedül a nemzetközi kábítószer-kereskedelemben vett részt, hanem illegális bevándorlókat is szállított. A rendőrök 2021. január 11-én Kunszentmártonnál fogták el „mamát”, amikor egy társával hat szír bevándorlót szállított az autójukkal. A nő eredeti célja az lett volna, hogy a déli határtól átutaztassa őket az országon.

Elfogták a dílereket

Fotó: Police.hu

Letartóztatták a „mamát”

A nő embercsempészési ügyében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kezdett nyomozni. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a nőt és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kiemelt kép: Rendőrségi fotó az elfogásról – Forrás: Police.hu