Az 50 év körüli testvérpár betört a 94 éves nénihez, a földre rántották, eltörték a bordáját, fojtogatták és sorsára hagyták. Közben kirabolták a nénit 100 ezer forintot vittek magukkal. A rendőrség elfogta a gyilkos testvéreket.

Letartóztatták a gyilkos testvérpárt

A Miskolci Járásbíróság vasárnap letartóztatta a Miskolchoz közeli hegymegi gyilkossággal gyanúsított testvérpárt. A két férfi november 26-án együtt italozott.

Hegymeg, Bórsód-megye

Piálás után betörni mentek

Miután jól berúgtak úgy döntöttek, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen egyedül élő idős asszonytól pénzt szereznek.

Az ablakon keresztül másztak be

A házba az ablakon keresztül jutottak be, a 94 éves sértett az ágyában feküdt, de felébredt a betörők zajára.

Felébredt a néni

Az idős nő felismerte a két férfit, segítségért kiáltott, mire támadói a földre rántották, többször megütötték, a nyakát szorították, fojtogatták.

100 ezer forintot raboltak

Miután a néni eszméletét vesztette, átkutatták a lakást, majd 100 ezer forint készpénzzel távoztak.

Belehalt a néni

A magára hagyott asszony bordatöréseket, zúzódásokat szenvedett, sérüléseibe a helyszínen belehalt, hiszen nem tudott levegőt venni a törtött bordák miatt.

Az egyik testvér után a másikat is elfogták

A rendőrség korábban egy 51 éves férfit gyanúsított a gyilkosság elkövetésével, később fogták el a testvérét.

8 évet is kaphatnak

A gyanúsítottakkal szemben halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás, bűnösségük megállapítása esetén akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható – írta a törvényszék.

Kiemelt kép forrása: rendőrség