Hasba szúrta élettársát egy férfi, miután megtudta, hogy az asszony szerelmi viszonyt folytat egy másik férfival. A nő életét egy éppen náluk vendégeskedő ismerősük mentette meg.

A nő megcsalta élettársát

A férfi és élettársa a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Patrohán éltek.  A nőnek szerelmi kapcsolata alakult ki egy falubeli férfival, amiről tudomást szerzett a férfi.

Elzavarta otthonról az asszonyt

Idén június elején, egyik nap a férfi ittasan ment haza és veszekedni kezdett élettársával, elzavarta otthonról a szeretőjéhez, valamint azt mondta neki, hogy megöli.

A vendégek miatt abbahagyta a cirkuszt

A párnál ismerőseik voltak éppen vendégségbe, emiatt a férfi abbahagyta az agresszív magatartását. Pár óra elteltével azonban újrakezdte az asszony vegzálását.

Kést ragadott

Veszekedés közben, a férfi a konyhaasztalról felkapott egy közel 10 cm pengehosszúságú kést, és azzal hasba szúrta a széken ülő élettársát. Tovább akarta folytatni a bántalmazást, többször utalt rá, hogy most megöli a nőt, azonban a náluk vendégségben lévő férfi ezt megakadályozta.

Több hétig gyógyult a nő

A nő 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett, ténylegesen 2-3 hét alatt gyógyult be a sebe.

Emberöléssel vádolják

Az ügyészség ezért emberölés bűntettének kísérletével vádolja a férfit, mert az élet kioltására alkalmas eszközzel, azaz egy méretes konyhakéssel olyan testrészén szúrta meg a sértettet, ahol létfontosságú szervek találhatóak.

Többször megismételte

Ráadásul az ölési szándékra utal az is, hogy a vádlott, cselekménye közben, többször megismételte azt, hogy meg akarja ölni a sértettet.

4 évet kért az ügyészség

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne, és nem ragaszkodna a tárgyalás megtartásához, akkor 4 év börtönbüntetésre ítéljék.

Kiemelt kép: ebben a házban élt a pár – Forrás: ugyeszseg.hu