Ahogy azt itt a Kékvillogó.hu hírportálon megírtuk egy részeg, bosszúszomjas férfi felgyújtotta azt a házat, ahol a 12 éves Balázs élt a nagyszüleivel. A 60 éves nagypapa feláldozta az életét, hogy a kisfiú életben maradhasson, a nagymamája pedig a kórházban halt meg. Balázsról születésekor lemondott az anyja, a nagyszülők nevelték. Eddig kórházban volt, most új családra talált.

Drámai élet

Balázs még csak 12 éves, az élete mégis tele van drámával. A saját anyja a születésekor lemondott róla, édesanya nélkül nevelkedett. Nagymamája és nagypapája vette magához, szerény körülmények között, de tisztességesen nevelték a fiút, most őket is elvesztette.

Égésgyorsítót öntött szét a házban

A kisfiú életében a következő sokk 5 nappal ezelőtt történt. A velük egy épületben élő részeg férfi berágott a ház tulajdonosára, mert az alkoholizmusa miatt arra kérték költözzön el. A férfi bosszúból égésgyorsítót öntött éjszaka szét a házban, a bejáratoknál és a kisfiú szobája alatti garázsban. IDE KAPCSOLÓDIK: Újabb döbbenetes részletek: égésgyorsítóval lobbantotta fel a házat a férfi, árván maradt egy 12 éves kisfiú a 15. kerületi háztűz után

A 15. kerületi ház oltása – Forrás: Katasztrófavédelem

Meghalt a nagypapa

A nagyszülők az utolsó pillanatba ébredtek fel a lobogó tűz okozta pattogásra, elmenekülni nem tudtak, égett körülöttük minden, a 12 éves Balázst a nagypapája az utolsó pillanatban menekítette ki a tetőre. A kisfiút megmentették, a nagypapa elevenen elégett. IDE KAPCSOLÓDIK: Feláldozta magát a nagypapa, hogy a 12 éves unokája túlélje a lángokat, a házukat felgyújtó férfi kemény büntetésre számíthat

A nagymama is meghalt

A nagymamája súlyos füstmérgezéssel, égési sérülésekkel került kórházba, annyira megéghetett a tüdeje, hogy meghalt a kórházban.

Életre szóló lelki trauma

A 12 éves árván maradt fiút is kórházba vitték, szerencsére jól van, igaz a lelki traumát talán soha sem fogja feldolgozni. A rendőrök is megrendültek a történteken, egy laptoppal ajándékozták meg a kórházban, közben az Anyák az Anyákért Alapítvány vezetője, Varga Éva is segíteni próbált. Elmondta: Amint egy rendőr ismerősömtől megtudtam, hogy mi történt, belekezdtem az adománygyűjtésbe.

Balázs a Heim Pál Gyermekkórházban – Forrás: Facebook/Rendőrség

Sokan segítenek az ország minden tájáról

Az alapítvány első embere hozzátette: „Szerencsémre Balázs tanárnője is csatlakozott. Özönlöttek az üzenetek az ország egész területéről. Az elsődleges az volt, hogy ruhákat, tanszereket, cipőt, iskolatáskát szerezzünk a fiúnak. Állítom, hogy jóságból ebben az országban nincs hiány. Volt, aki több száz kilométerről csak azért autózott fel Budapestre, hogy segítsen. Már csak írószerekből, torna- és edzőcipőből van hiányunk” – mondta az alapítvány vezetője, Varga Éva.

Nagynénje fogadta be a kisfiút

Balázs, miután elhagyta a kórházat, a nagynénjéhez került, ő fogja a továbbiakban nevelni. A nagynéni és két gyermeke hatalmas szeretettel fogadta a nagyszülei elvesztése miatt még mindig szinte sokkban lévő kiskamaszt. A nagyszülők Erdélyből jöttek Magyarországra, végső búcsúztatásuk szülőföldjükön lesz. „Végtelenül tisztességes és rendes családról van szó, Balázs nagyon jó helyre került – tette hozzá Varga Éva.

Te is segíthetsz

Aki anyagilag segítené Balázst, az Anyák az Anyákért Alapítvány Magnet Banknál vezetett 16200120-18534991 számú számlájára utalhat pénzt. Fontos, hogy a közleménybe írják bele: B. Balázs új életkezdés / támogatás.

Itt a videó Balázs meglátogatásáról

Kiemelt kép: Részlet a rendőrség kórházban készült videójából