Úgy bedrogozott a 28 éves férfi, hogy nem vette észre a piros lámpát a sorompónál. Áthajtott a tiloson, de úgy érzékelte álmában történt mindez. A rendőrök viszont a valóságban látták a szabálytalanságot, megállították és drog került elő az autóból.

Átrobogott a sorompón a Mercedes

A Szolnok melletti Tiszatenyő külterületén lévő vasúti átjárón tilos jelzés és lezárt sorompó ellenére áthajtott egy fehér Mercedes.

Tisztatenyő Szolnok mellett van

Látták a rendőrök megállították

A járőrök az átjárótól 500 méterre megállították és ellenőrizték a sofőrt és utasát, és mintát is vettek tőlük, az autóban drogot találtak.

Ketten ültek a kocsiban

A szolnoki férfi és utasa Törökszentmiklós irányából Kengyel felé haladt. A sofőr amikor a Tiszatenyő külterületén lévő vasúti átjáróhoz érkezett, nem állt meg a sorompónál, hanem áthajtott és továbbhaladt Kengyel irányába.

Marihuana került elő

Amikor a rendőrök megállították, átkutatták a mercit és kábítószer gyanúját keltő növényi őrleményt, vélhetően marihuanát foglaltak le. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást. Az eset még áprilisban történt.

Drogosan vezetett a férfi

A nyomozás során a szakértő megállapította, hogy a járműből lefoglalt anyag kábítószer. Azt is megállapította, hogy a 28 éves sofőr a vezetési képességre hátrányosan ható szerektől befolyásolt, bódult állapotban ült a volán mögé.

Kihallgatták a rendőrök

A nyomozók a jogsértőt járművezetés bódult állapotban vétség, kábítószer birtoklása vétség és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Álmában történt mindez

A férfi kihallgatásakor elmondta: azt hitte, álmodta a történteket. A gépkocsiban utazó 31 éves társa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt külön eljárásban folyik a nyomozás.

Vádat emelnek ellene

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek, akik vádat emelnek ellene, vélhetően több év börtönt kérnek majd rá a bíróságtól.

Marihuána hatása

A cannabis hatását általában hamar lehet érezni. Ilyen a gyorsabb szívverés, különböző érzékszervi zavarok. Körülbelül 30 percen belül eléri a maximális hatást. A következő órákban azonban teljesen elmúlik a hatása ezért a függők folyamatosan szívnak és folyamatosan adagolják a szervezetükbe a drogot.

Káros a tüdőre

Nagyon káros a tüdőre a füves cigaretta szívása, mivel a hatás növelése érdekében a fogyasztók megpróbálják minél hosszabb ideig a tüdőben tartani az égő kender füstjét. Ez felér körülbelül 5 átlagos cigaretta elszívásával és torokfájást, torokkaparást, torokgyulladásokat okozhat.

Rontja a memóriát

A marihuána gyakori szívása jelentősen csökkenti az emlékezőképességet és lassítja a gondolkodást; gyakorlatilag egy buta, munkára és tanulásra már-már szinte képtelen személy látszatát kelti és előbb-utóbb azt is eredményezi. Kísérleti célból állatok agyában megfigyeltek károsodásokat is a THC miatt. További részletek itt!

Kiemelt kép: A sorompón áthajtott Mercedes – Forrás: rendőrség