A bíróság is megalapozottnak látta a gyanút, ezért szükséges volt vele szemben alkalmazni a legszigorúbb kényszerintézkedést. Sok részlet még most sem ismert.

Titkos ülésen döntött a bíróság

Hétfőn ülésén letartóztatta a bíróság Váczi Attila győri rendőrkapitányt. A Győri Törvényszék szóvivője, Máté Kinga elmondta, hogy a bíróság titkosított eljárásban hozta meg a döntést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem adtak bővebb tájékoztatást

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a Győri Törvényszék Katonai Tanácsa, egyetértve az ügyészség indítványával, elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Kovács Katalin a 24.hu érdeklődésére – a nyomozás érdekeire való tekintettel – nem adott bővebb tájékoztatást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hivatali bűncselekmények miatt nyomoznak ellene

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali bűncselekmények gyanúja miatt nyomoz az ügyben. Azt nem közölték, hogy pontosan milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg a rendőrségi vezetőt.

Irodájából vitték el

Úgy tudni, hogy Váczi Attilát bilincsben vitték el munkahelyéről, miközben jelenlétében átkutatták az irodát. A Magyar Nemzet arról értesült, hogy egy vállalkozó jelentette fel és egy korrupciógyanús ügy is felsejlik a háttérben. A megalapozott gyanú és a letartóztatás azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ezredes elkövette a bűncselekményt.

Előléptetést kapott

A fejlemények már csak azért is meglepőek, mert a főrendőr élete makulátlan. Nem sokkal a rendszerváltás után kezdte szolgálatát, végigjárta a ranglétrát, de mindvégig Győr-Moson-Sopron vármegyében szolgált és 2020-ban soron kívül előléptették, elismerve jó munkáját.

Elismerést vehetett át

Váczi Attila egyébként nemrégiben egyébként egy kitüntetést is kapott: ő fogta össze annak a hat éves kislánynak a keresését, aki tavaly novemberben tűnt el egy péri tanyáról. Mint mi is hírt adtunk róla, a 6 éves gyermeket Mehringer Szabolcs siklóernyős látta meg a magasból.

Meghökkentő mondatok

A mostani fejlemények fényében érdekes lehet az az interjú, amelyet még 2020 októberében közölt Váczi Attilával egy helyi hírportál, az ugytudjuk.hu. A beszélgetésből az is kiderült, hogy 1992-ben került a rendőrség állományába, ahol tiszthelyettes nyomozóként kezdett.

A jelek szerint szigorúan ítélné meg magát

Egyebek mellett azt is kijelentette, hogy „egy bűncselekmény is sok, nekem rendőrként már az is túl van a tűréshatáron.” Azt hangoztatta, hogy szeretné javítani a közlekedési morált, feladatának tartja, hogy a győri közlekedőket szabálykövetővé tegyék.
Azt hangoztatta, mindenki fontos, aki bűncselek

Azt hangoztatta, mindenki fontos, aki bűncselekmény áldozata

Minden egyes bűncselekményt komolyan veszünk. Nekünk minden sértett fontos. Lehet, hogy valakinek egy bicikli jelent akkora értéket, mint másnak egy több tízmilliós autó – érzékeltette a rendőrség mentalitását Váczi Attila. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: police.hu.)