Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy zsaru ellen komoly bűncselekmények gyanúja miatt induljon eljárás. Noha pontos információkat nem tudni, de ha beigazolódik a gyanú, akkor Váczi Attila méltatlan hivatására.

Ő az érintett rendőr

Noha teljes hírzárlat van az ügyben, de lényegében már köztudomású, hogy őrizetbe vették a győri rendőrkapitányt, Váczi Attilát. Noha a hivatalos közlés nem említ konkrétumokat, de több médium is így értesült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hivatali bűncselekmények miatt nyomoznak

A Központi Nyomozó Főügyészség még pénteken adott ki egy meglehetősen szűkszavú tájékoztatást, amelyben az áll, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vett egy vidéki kapitányságvezetőt. Ebben írtak bizonyos eljárási cselekményekről is, valamint arról, hogy hivatali bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hamarosan bíróság elé kerül

További részleteket nem közöltek, így azt sem tudni, milyen bűncselekményeket követett el a város főrendőre. Főszabály szerint az őrizet 72 óráig tart. Ezen időszak alatt kell a gyanúsítottat bíróság elé állítani, amely elrendelheti a kényszerintézkedést.

Elismerést kapott

Váczi Attila egyébként nemrégiben egyébként egy kitüntetést is kapott: ő fogta össze annak a hat éves kislánynak a keresését, aki tavaly novemberben tűnt el egy péri tanyáról. Mint mi is hírt adtunk róla, a 6 éves gyermeket Mehringer Szabolcs siklóernyős látta meg a magasból.

Meghökkentő mondatok

A mostani fejlemények fényében érdekes lehet az az interjú, amelyet még 2020 októberében közölt Váczi Attilával egy helyi hírportál, az ugytudjuk.hu. A beszélgetésből az is kiderült, hogy 1992-ben került a rendőrség állományába, ahol tiszthelyettes nyomozóként kezdett.

Optimális helyzet

Minden parancsnok azt szeretné, ha minél több embere lenne. A mostani létszámunk a feladatok nagyságához mérve optimálisnak tekinthető, a fluktuáció átlagos szinten marad. Nem vagyunk rossz helyzetben ahhoz képest, hogy az ország nyugati kapujában szolgálunk – fejtegette.

Ilyen bűncselekményeket követnek el

Hozzátette, Győrben a munkásszállókon kisebb-nagyobb lopások fordulnak elő leggyakrabban. Leginkább műszaki cikkek: telefon, táblagép, laptop, valamint készpénz tűnik el. Amellett jelen vannak erőszakos bűncselekmények is, leggyakrabban a testi sértés és a garázdaság.

A jelek szerint szigorúan ítélné meg magát

Egyebek mellett azt is kijelentette, hogy „egy bűncselekmény is sok, nekem rendőrként már az is túl van a tűréshatáron.” Azt hangoztatta, hogy szeretné javítani a közlekedési morált, feladatának tartja, hogy a győri közlekedőket szabálykövetővé tegyék.

Azt hangoztatta, mindenki fontos, aki bűncselekmény áldozata

Minden egyes bűncselekményt komolyan veszünk. Nekünk minden sértett fontos. Lehet, hogy valakinek egy bicikli jelent akkora értéket, mint másnak egy több tízmilliós autó – érzékeltette a rendőrség mentalitását Váczi Attila. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön Váczi Attila látható, forrás: police.hu.)