Egészen unikális megoldással szerették volna még inkább felejthetetlenné tenni a csodásnak ígérkező gasztronómiai élményt. Végül bírósági ügy lett belőle.

Furcsa eset

Finoman szólva sem mindennapi ügyben hozott ítéletet nemrégiben a Püspökladányi Járásbíróság. Az eset még tavaly novemberben történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Útközben jött az ötlet

Ekkor két férfi autójukkal Debrecenből Hosszúhát településre mentek, hogy dolgozzanak. Miután végeztek teendőikkel, visszaindultak a vármegyeszékhelyre, amikor egyikőjük megpillantott egy hatvanas sebességkorlátozó táblát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tábla, mint üsttető

Gyorsan szólt hát az autót vezető kollégájának, hogy álljon meg mellette mert hétvégén disznótor lesz és szüksége van a táblára üsttető gyanánt. A kérés meghallgatásra talált. Mindez a 4211-es számú úton történt, lakott területen kívül.

Közös munka

Gyorsan kipattantak az autóból, s nekifogtak a munkához. Az ötletgazda lecsavarozta a táblát, kollégája az oszlopot tartotta. Miután levették az oszlopról a táblát, fogták, betették az autó hátsó részébe, majd mint akik jól végezték dolgukat, folytatták útjukat Debrecen felé.

A kamera mindent látott

Egy valamivel nem számoltak: az egyik cég kamerájának látószögébe pont beleesett a főút azon szakasza is, ahol a tábla állt, a dolgozók pedig észlelték a két férfi ténykedését és azonnal jelezték mindezt a rendőrségnek. A zsaruk gyorsan kiderítették a két férfi kilétét.

Hamar lebuktak

Ekkor telefonon felhívták őket és felszólították őket, hogy azonnal vigyék vissza a helyére a táblát. A kérés meghallgatásra talált: nyomban visszafordultak, a helyszínen visszaadták a táblát, amit egyikőjük azonnal visszaszerelt a helyére eredeti állapotába.

Tárgyalás nélkül közérdekű munka

Azonban tettükkel veszélyeztették mások biztonságát, mivel az adott útszakaszon a legnagyobb sebesség 60 km/h volt. A tábla leszerelésében segítséget nyújtó férfit a bíróság – tárgyalás nélkül – 80 óra közérdekű munkára ítélte

Kollégája is beismert mindent

Társa azonban személyi körülményeire való hivatkozással kérte a tárgyalás megtartását. Az ő esetében 100 óra közérdekű munka volt az indítvány. Az ügyben nemrégiben tartott előkészítő ülésen semmit sem tagadott.

Inkább pénzbírságot kapott

Csupán személyi körülményeire tekintettel kérte a bíróságot, hogy közérdekű munka büntetés helyett szabjanak ki rá pénzbüntetést. A bíró mérlegelte az előadottakat, majd 150 ezer forintos pénzbírságot szabott ki vele szemben.

Gyorsan véget ért az eljárás

A bíróság ítéletét mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében. Azt nem tudni, hogy a disznótorosra végül honnan lett üsttető. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön az üstfedőnek szánt hatvanas tábla látható, forrás: Debreceni Törvényszék.)