Nem csak beismerése, de vallásossága, valamint a mellette tanúskodó ismerőseinek pozitív nyilatkozatait is figyelembe vette a bíróság.

Ámokfutást rendezett

Biztos vagyok abban, hogy aznap azzal a szándékkal indult el a két nőhöz, hogy egy vagy több ember életét kioltsa – jelentette ki a bíró a lengyel Zbigniew S. tárgyalásán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan szerették

Ő volt az a férfi, aki 2021 novemberében, angliai lakásában végzett egy fiatal magyar tanárnővel B. Borbálával. A vallásos, mindenki szerint angyalian kedves teremtéshez a 24 éves teológia szakos hallgató álmában rontott rá a lánynak, aki egy éles eszközzel többször megsebesített.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Másik áldozatát is kinézte magának

Most a bírósági iratok révén kiderült, hogy a részeg, teljesen elborult agyú tettes a konyhában vette magához a veszélyes tárgyakat. Először Borbálához osont be, majd a másik szobában alvó lengyel nőre vetette magát – aki azonban szerencsére túlélte a férfi ámokfutását.

Hihetetlen, de életben maradt

Ő saját lélekjelenlétének köszönheti, hogy életben maradt, ugyanis sikerült a férfitól elvennie a támadás eszközét, és még megpróbált védekezni is – noha rengeteg sérülés érte. Persze azt nem tudni, hogyan élte meg pszichésen a történteket, de azon sebek talán sokkal lassabban hegednek.

39 év?! Az megfelelő lenne

A bíró hozzátette, az emberölésért miatt önmagában harminc év járna, azonban szerinte a két nő életének elvételét egyben kell kezelni. Véleményem szerint összesíteni kell a történteket, amely sokkal nagyobb büntetéssel jár. Így úgy hiszem, a megfelelő kiinduló büntetés 39 év lenne – fejtegette.

Sok volt az enyhítő körülmény

Azonban a vádlott fellebbezett és ennek idén helyt adtak, de számos enyhítő körülményt figyelembe vettek. Többek közt büntetlen előéletét, a hatóságokkal való együttműködését és a kezeletlen mentális problémáit, sőt, a mellette pozitívan tanúskodó barátainak véleményét, valamint vallásosságát is javára írták.

Jócskán lejjebb ment büntetése

Így büntetésének kiinduló pontját végül 39 helyett 36 évben határozták meg, amiből a beismerésért is levontak öt évet. Végül az is lejjebb csökkent: egészen pontosan 27 évre. Utóbbiba beleszámít a 205 előzetes letartóztatásban töltött nap.

Négy évtized a börtönben

A kísérletért kiszabott 14 évet nem módosítják – közölte a bíró. Mindez a brit jogrend szerint azt jelenti, hogy ehhez hozzá kell adni azt a 26 évet, amelyet kapott, így nagyjából negyven évet kell bizonyosan a rácsok mögött töltenie a férfinek – derül ki a Bors cikkéből.

Sötétebb élet

Bori egy vibráló fény volt, aki megvilágította mindenki életét. Áldott, aki ismerhette őt. A halálával az életünk sötétebb lett – nyilatkozta nem sokkal a történtek után egyik angol barátnője, Jenni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Pexels.)