Gáz- és riasztópisztollyal lőtt az utcán egy férfi a 13. kerületben. Nem sérült meg senki, a feltételezett elkövetőt a rendőrök a helyszínen elfogták, elszámoltatása tart.

Leadott egy lövést

Budapest 13. kerületében, a Katona József utcán, két parkoló autó között a föld felé adott le egy lövést egy férfi szeptember 4-én 13 óra körül. Senki sem sérült meg, a 23 éves fiatalt a 13. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei a helyszínen elfogták, a gázpisztolyt megtalálták nála. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előállították

A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott. A férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – írta a police.hu.  

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összevont akció

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a rendőrség komplex közlekedésrendészeti akciót tartott a fővárosban. A 18. kerületi rendőrök mellett a kerületi Közterület-felügyelet, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem hallgatói is részt vettek az akcióban. Jelen voltak Budapest Főváros Kormányhivatal munkatársai, továbbá polgárőrszervezetek is. A razzia eredményesen zárult.

Civil autókból is figyelték a közlekedőket

A rendőrök a hagyományos rendőrautók mellett jelzés nélküli, úgynevezett “pofátlan(tan)ító” gépkocsikkal is részt vettek az akcióban. A kirívó közlekedési jogsértések, másokat veszélyeztető, engedély nélkül átalakított tuning autók miatt mobil ellenőrzőállomást is bevetettek.

Tíz embert kellett előállítani

A razzia során tíz ember előállítására került sor. Két személyt ittas vezetésen értek, egy sofőr pedig bódult állapotban ült volán mögé, öt személy pedig nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Egyvalaki kábítószerfogyasztás gyanúja, egy illető pedig szabálysértési körözés miatt került kiemelésre.

Egy elképesztő történet is napvilágot látott

A ferihegyi gyorsforgalmi úton megállítottak egy sofőrt, aki épp a családjával indult nyaralni. Kiderült, a férfi ittas volt, pedig vele utazott a felesége és két gyermeke is. A férfival szemben büntetőeljárást indítottak.

Szabálysértési feljelentésből sem volt hiány

18 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek a zsaruk. Három esetben azért, mert vagy forgalomból kivont, vagy engedély nélkül átalakított kocsival közlekedtek. Ezzel együtt elvették a forgalmi engedélyt is. Hatan gyorshajtás miatt kell, hogy eljárásra készüljenek, ők bírságot is kaptak.

Volt, akinél különösen veszélyes eszközt találtak

Kilenc közbiztonságra különösen veszélyes eszközt találtak a zsaruk az akció során. Két engedély nélkül tartott gáz- és riasztópisztolyt foglaltak le. A tulajdonosokkal szemben megindult a szabálysértési eljárás.

Ezt üzenik a rendőrök

A balesetek számának csökkentése céljából a jövőben is várhatók hasonló rendőrségi akciók. Ha másért nem is, a bírságok és kellemetlen következmények miatt mindenkinek érdemes betartania a szabályokat. A valódi cél az, hogy mindenki hazaérjen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció