Több mint egy tonna illegális potencianövelő szert foglaltak le a NAV munkatársai egy Dubaiból érkező légi szállítmányból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az illegális gyógyszerszállítmány címzettje nem rendelkezett a termékek behozatalához és kereskedelméhez szükséges hatósági engedéllyel.

Egy tonna potencianövelő

A NAV a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a pénzügyőrök lefoglaltak egy illegális gyógyszerszállítmányt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A csomagokat Dubaiból adták fel egy magyarországi vállalkozás részére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Repülőtéren bukott meg a szállítmány

Téves okmányokkal érkezett

A NAV munkatársai hamar megállapították, hogy a csomagokat kísérő okmányokon szándékosan téves árumegnevezést tüntettek fel. Így a szállítmány ellenőrzésekor felmerült bennük a gyanú, hogy a vállalkozás engedély nélkül importálta a több mint egy tonna, mintegy 470 ezer potencianövelőt és vágykeltő tablettát.

Ezt is olvasd el

Nem volt engedélye

Az ellenőrzést követően a navosok megkeresték az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), hogy további vizsgálatok alá vehessék a gyógyszereket. Mint kiderült, az importőr nem rendelkezett a gyógyszer beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

Szerbiába akarta küldeni

A szállítmány címzettje elmondta, hogy az illegális gyógyszereket nem Magyarországon akarta piacra dobni, hanem azt Szerbiába szerette volna továbbszállítani.

Ez is érdekelhet

Feljelentették

Mivel a vállalkozás nem rendelkezett gyógyszerhatósági engedéllyel, ezért a NAV munkatársai lefoglalták a több mint egy tonnás szállítmányt. Ezek után engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk az illegális gyógyszerszállítmányt

Kiemelt kép: Részlet a NAV videójából