20 év fegyházbüntetésre ítélte első fokon a bíróság azt a férfit, aki két évvel ezelőtt gyermeke szeme láttára ölte meg várandós feleségét. A férfi a bíróságon azt mondta, nem tudja, miért tette ezt a szörnyűséget, de azt tudja, hogy bűnhődnie kell.

30-szor szúrta meg

A válást tervező férfi 2020 november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában támadt késsel a hét hónapos terhes feleségére. A védekező nőt több mint harmincszor szúrta meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A magzat is meghalt

Elsősorban az asszony fejét és felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy az egyik kés pengéje eltört. A szúrások közül több a magzatot is elérte. A nő a helyszínen életét vesztette és magzatja is elhalt. A gyilkosság alatt a hálószobában volt közös, három és fél éves kislányuk is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Anyjához vitte a gyereket

A férfi ezután lemosta kezéről a vért, felkapta a kislányt, gépkocsiba ültette és az édesanyjához ment, aki értesítette a rendőrséget.

A szomszédok aggódtak a kislányért

„Legutóbb Arnold és Gabika a kislányukkal kézen fogva sétált az utcánkban. Körülöttük ugrált a két kutyájuk, Berta és Leó. Semmi előjele nem volt a közelgő tragédiának. Nagyon aggódunk Jázmin sorsa miatt, nem elég, hogy végignézte az édesanyja halálát, most elkerült az otthonából, és nagyon sokáig nem láthatja majd az édesapját” – mondta a szomszéd a gyilkosság után.

9 évig éltek együtt

A férj a bíróság előtt azt mondta, hogy érthetetlennek tartja a történteket, mert kilenc éve harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolata volt a feleségével.

Alkoholt fogyasztott

Az elkövető paranoid személyiségzavarban szenved, ami a bűncselekmény idején közepes fokban korlátozta beszámítási képességét. A bíróság által meghallgatott szakértők véleménye szerint a férfi gátlásainak feloldásában közrejátszhatott, hogy előző éjjel közepes mennyiségű alkoholt fogyasztott.

Bűnhődnie kell

A gyilkos az utolsó szó jogán bocsánatot kért, és azt mondta, a mai napig nem tudja feldolgozni a történteket, nem talál magyarázatot rá. Úgy fogalmazott, tudja, hogy bűnhődnie kell. 

20 évre ítélték

A Szegedi Törvényszék 20 év fegyházbüntetéssel sújtotta első fokon a szerb-magyar állampolgárságú férfit. Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A törvényszék döntött arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Súlyosbítást kért az ügyész

Kóbor Jenő bíró az indoklásban kifejtette, hogy a vádlott korlátozott beszámítási képességére tekintettel nem szabott ki életfogytig tartó szabadságvesztést a férfire. Az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu