HÉV-szerelvény és személyautó ütközött a főváros 15. kerületben hétfőn délután. A vonat huszonöt méteren tolta maga előtt az autót

HÉV baleset a Kerepesi úton

Hétfő délután a H9-es HÉV felnyársalt egy elektromos Mercedest Zuglóban, a Kerepesi úton a Szentmihályi úti átjáróban. Információink szerint a Mercedest vezető fiatal sofőr hölgy az Egyenes utca felől közlekedve a Szentmihályi útra, jobbra óhajtott kanyarodni, ám nem vette észre a fénysorompó tilos jelzését és a Cinkota felől érkező H9-es HÉV elé hajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csúnyán összenyomta a Mercit a HÉV

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

25 métert tolta

A szerelvény a vészfékezés ellenére mintegy 25 métert tolta maga előtt a személyautót, miközben a Mercedes sodródás közben kidöntött egy fénysorompót is.

Maga alá gyűrte a Mercedest a HÉV

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

A sofőr megsérült

Nagy szerencse, hogy a sofőrön kívül utas nem tartózkodott a gépjárműben, ő vélhetően igen súlyosan sérült volna, a sofőr viszont csak kézsérülést szenvedett, de így is kórházba szállították a mentők.

Totálkáros lett a Mercedes

Utasok nem sérültek

A HÉV vezetője, illetve a fedélzeten tartózkodó utasok nem sérültek meg. A fővárosi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, áramtalanították a roncsot, majd a darus autómentővel lehúzták a sínekről.

Egy romhalmaz lett a Merci

Pótlóbusz járt

A helyszínelés és műszaki mentés idejére a H8-as és a H9-es HÉV az Örs vezér tere és Cinkota között kizárólag az Örs vezér tere irányú vágányon közlekedett. A szerelvények mellett pótlóbusz is járt ezen a szakaszon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK