Röviddel a börtönből való szabadulása után több lakásba is betört egy férfi, akivel szemben a Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Májusban szabadult

A vádirat szerint a vádlott, egy 32 éves férfi hasonló jellegű bűncselekmények miatt jogerős szabadságvesztést töltött, amelyből 2021. május 9-én szabadult. A férfi elhatározta, hogy bűncselekmények elkövetéséből tesz szert rendszeres jövedelemre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Betörés

2021. május 26-án éjjel befeszítette egy 7. kerületi lakás ajtaját és értékek után kutatott. Mivel a lakásból éppen költöztek, a betörő nem találta meg az elpakolt értékeket, ezért távozott, és még aznap éjjel betört egy másik 7. kerületi lakásba is, ahol azonban szintén nem talált értékeket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Sorozatos betörések

A vádlott az elkövetkező négy napban még két erzsébetvárosi és egy terézvárosi lakásba jutott be úgy, hogy befeszítette vagy betörte az ajtót, és javarészt laptopokat, hangszórókat és egy táblagépet lopott, közel 400 ezer forint értékben.

Megtalálták

A budapesti nyomozók felderítették a cselekménysorozatot, azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, akitől az ellopott dolgok egy részét lefoglalták.

Erőszakkal elkövetett lopás vétsége

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség a férfi ellen üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége, bűntette és lopás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt, írja közleményében az ügyészség.

Többszörös visszaeső

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a – letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső – vádlottat fegyházbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendeljen el vele szemben – a megszerzett javak meg nem térült és polgári jogi igénnyel nem érintett értékének megfelelő – vagyonelkobzást.

Videón a sorozatbetörő:

Berúgja a társasház kapuját

A térfigyelő és biztonsági kamerafelvételeken az látható, hogy a férfi berúgja az egyik társasház kapuját, illetve egy másik házban az elkövetés előtt és után mozog. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet