Hat éve tűnt el egy akkor 15 éves magyar lány a vajdasági Zentán. Vitéz Barbara állítólag két fiúval bátorságpróbaként a Tisza híd szervízjáratán próbált meg átkelni a folyó felett. Társai szerint a lány megcsúszott és beleesett a folyóba. Az alig 2 fokos vízben nem lehetett esélye a menekülésre.

Nem került elő a holtteste

A szerb rendőrség és önkéntesek is keresték, de a holtteste soha nem került elő. Bár már 21 éves lenne, Barbara a mai napig szerepel az Interpol eltűnt gyerekeket kereső nemzetközi listáján. Családja nem tudja elfogadni, hogy meghalt, szerintük elrabolták, törölték az emlékeit, megfélemlítik, ezért nem keresi velük a kapcsolatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Belebetegedett lánya eltűnésébe

„Az idegeim tönkrementek, legyengültem, egy kisebb betegség is majdnem elvitt. Aztán rájöttem, élnem kell, hisz Barbara is él, nem halhatott meg. Nem hiszem el azoknak a fiúknak a meséjét, akik állítólag látták Barbarát a Tiszába zuhanni és eltűnni” – mondta Vitéz Endre a Blikknek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sántít a történet

„Ismerem a folyót, Zentán születtem, 4 éves koromban már úsztam a Tiszában, Barbarának is remek volt a vízbiztonsága. Úgy gondolom, mivel nem úszott partra és a drága kis testét sem dobta fel sehol sem a folyó, sántít a történet. A lányom rejtélyének megoldását nem itt kell keresni” – tette hozzá.

Balul sikerült bátorságpróba

Barbara 2016. november 25-én tűnt el. Zentán a Tiszát átívelő hídra ment két, vele egykorú fiú társaságában. Az egyik pillér nyitva hagyott fém csapóajtaján másztak a híd alatti szervízjáratba, a híd úttestje alá. A csúszós, vizes vasjáraton kapaszkodó sincs, a híd karbantartói is csak biztonsági kötéllel közlekednek ott. A lányon és a két fiún nem volt ilyen kötél, a srácok szerint Barbara megcsúszott, a vízbe esett.

Valamit titkolnak

„Nem tudjuk, hogyan került oda a lányunk, miért ment a fiúkkal, nem volt felelőtlen, nem volt virtuskodó – mondta a kislány édesanyja, Vitéz Melinda. – Nem voltak közeli barátok sem a két sráccal. Össze-vissza beszéltek, azóta el is költöztek innen, mintha valamit titkolnának. Nem akarom elhinni, elfogadni, hogy Babara nincs.”

Egy hónapig keresték a lányt

A szerb rendőrség nyomozása szerint csak annyi bizonyos, hogy az időközben nagykorúvá vált két fiú a tragédia éjszakáján Barbara társaságában volt. Az állítólagos tragédia este történt, ami megnehezítette a keresést, a lány holttestének felkutatását egy hónap múlva adták fel. A tanúk vallomása zavaros volt, és nem kizárt, többen is tartózkodtak a hídnál, Barbara pedig nem esett a vízbe, hanem elment valakivel.

Elrabolták?

A szerb hatóságok mellett a lányt az Europol és az Interpol is keresi. Az évek során több országban is látni vélték a 157 centiméter magas, 47 kilogramm súlyú, szőkésbarna hajú és szemű Barbarát. Van, aki úgy véli, elrabolták, mert csodaszép, valakinek megtetszett, ám az sem kizárt, ebbe ő is belement, mert a szépségéhez méltó életet nem kaphatta meg otthon.

Hivatalosan még keresik

Fotó: Interpol

Budapesten is látták?

Három évvel az eltűnése után Budapesten ismerték fel Barbarát. A család magánnyomozója szerint a lányt több éjszakai klubban is látták 2019-ben, felismerték a keresésére létrehozott, több tízezer követővel rendelkező Facebook közösségi oldal fényképeiről. Egy közösségi videókon közzétett élő bejelentkezésben látható volt, többen is azonosították.

Rosszul lett a 4-es metrón

Ugyanabban az évben egy dunántúli vadászkastély vendégi is úgy vélték, a személyzet között ott volt a zentai lány. A Kékvillogó.hu is írt arról, hogy 2020 nyarán egy ismeretlen lány rosszul a magyar főváros 4-es metró vonalának egyik állomásán. Felismerték a mentősök a körözési képről, de ő a nevét nem mondta meg, a kórházból pedig megszökött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vitéz Barbara. Fotó: Facebook.