Nyugdíjasokat csapott be az a három árus, akik többszörös áron kínáltak ágynemű-garnitúrákat idős embereknek. A békéscsabai rendőrök a csoport két tagját Orosházán, harmadik társukat pedig Salgótarjánban fogták el.

Három csalót fogtak el

Orosházán egy 40 éves nőt és egy 36 éves férfit, míg Salgótarjánban egy szintén 36 éves férfit fogtak el a rendőrök.  Mindhárman salgótarjániak, a férfiak unokatestvérek. 

Másfélmilliót csaltak ki

A gyanú szerint az Orosházán elfogott páros 2020 márciusában és júniusában összesen négy alkalommal közel másfélmillió forintot csalt ki Békés megyében élő idős emberektől. Néhány ezer forintot érő paplanokat adtak el nekik többszörös áron, volt, amikor több százezer forintért.

600 ezret csalt ki

A másik férfi, az Orosházán elfogott gyanúsított unokatestvére hasonló módszerrel szerzett több mint hatszázezer forintot.

3 megyében garázdálkodott

Ő 2020 márciusa és augusztusa között Győr-Moson-Sopron megyében, Tolna megyében és Vas megyében összesen öt alkalommal csapott be nyugdíjasokat olcsó ágynemű-garnitúrákkal.

Lefoglalták az autójukat

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a csalás elkövetéssel gyanúsítható férfiakat és nőt őrizetbe vette. A nyomozók lefoglalták tőlük az autójukat, valamint 60 paplant és több százezer forintot. Azt még vizsgálják, hogy összesen hány bűncselekményt követhettek el.

Erre kéri a rendőrség a nyugdíjasokat

A történtek kapcsán a rendőrség kéri az időseket, hogy házaló árusokat ne engedjenek be! Ha úgy látják, hogy kedvező ajánlatot kaptak, akkor az árust hívják vissza egy későbbi időpontra, amikor gyermekeik, unokáik vagy szomszédok is ott vannak!

Mindig legyen mellettük valaki!

Együtt mérlegeljék, hogy az a dolog, amit meg szeretnének vásárolni, megfelelő minőségű-e és az ára a minőséget, illetve a piaci árakat is figyelembe véve valóban kedvező-e. Ha vásárolni szeretnének, akkor ne egyedül fogadják az árusokat és soha ne vegyék elő előttük az összes megtakarított pénzüket!

A rendőrség közzétett egy videót a banda elfogásáról.

Kiemelt kép: a lefoglalt ágyneműk, belső kép: lefoglalt pénz – Forrás: police.hu