Lesodródott az útról egy ukrán távolsági autóbusz a 4-es főúton, Kisvárda közelében szombatra virradó éjszaka – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Vízelvezető árkon keresztül sodródott le

A tájékoztatás szerint az autóbusz a vízelvezető árkon keresztül sodródott le az útról a 4-es főút 316-os kilométerénél.

Egy embert kellett kimenteni

A tűzoltók a mentőkkel közösen egy embert a hátsó ablakon keresztül emeltek ki az autóbuszból, amelyen több mint ötvenen utaztak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lezárták az útszakaszt

A főút érintett szakaszát a baleset idejére teljes szélességében lezárták, amíg a vizsgálatok tartanak terelésre kellett számítani az adott szakaszon

Meghalt a buszsofőr

Ahogy arról korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt, két busz ütközött Brnonál a D2-es autópályán, az egyik a szlovákiai Turancaré volt. A Napunk azt írja, egy ember meghalt, 70 pedig megsérült, 14 ember közülük súlyosan. A cseh rendőrség szerint az áldozat az egyik busz vezetője.

Mentőhelikopter is volt a helyszínen

A 24 azt írja, az autópályát teljes szélességében lezárták, helikopterrel is segítették a mentést. Petr Fiala miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatoknak, és megköszönte a segítséget a szlovákoknak a mentésben.

Kerékpárosokat gázoltak halálra

Ahogy arról írtunk, négy magyar állampolgár is életét vesztette a határon túlon, a szlovákiai Ábelfalva mellett egy autó halálra gázolt két magyar kerékpárost, a románai Hátszeg közelében pedig két motoros meghalt, egy harmadik pedig súlyosan megsérült.

Előzött

Súlyos közúti baleset történt a Hunyad megyei Hátszeg közelében, amikor egy autó előzés közben belehajtott az ellenkező irányból érkező motorosok csoportjába. Közülük ketten meghaltak, egy harmadikat súlyos állapotban vittek kórházba. A tragédiáról a Transtelex számolt be, ahogy írják, a hátszegi rendőrség 14.45-kor kapott értesítést arról, hogy sérültek és halottak vannak egy súlyos közúti baleset helyszínén.

Ketten azonnal meghaltak

Az első vizsgálatok alapján az ütközést okozó sofőr Karánsebes irányából tartott Hátszeg felé, éppen egy autócsoportot előzött, amikor belecsapódott az ellenkező irányból haladó hatfős motoros csapatba. A motorosok mind magyar állampolgárok voltak, ketten a helyszínen meghaltak, harmadikuk állapota súlyos.

Eljárás indult

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés bűntette miatt indított eljárást az 56 éves petrozsényi lakosú sofőr ellen. Ahogy a lap írja, a sajtóbejelentés időpontjában a forgalom mindkét irányban teljesen le van zárva, alternatív útvonal nincs.

Szlovákiai baleset

Nem ez volt az egyetlen halálos közúti baleset a környező országokban, amelyben magyarok is érintettek voltak: Szlovákiában két biciklist gázoltak halálra délután.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu