A Katasztrófavédelem közleménye szerint egy kocsiszínbe tartó villamos és egy személyautó ütközött össze a 10. kerületben a Maglódi úton. A tűzoltók egy embert szabadítottak ki az autó roncsaiból, a villamos nem siklott ki. Az autó vezetője nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő villamosnak.

Péntek éjszaka történt

A Baleset-info.hu információ szerint a péntek éjszakai baleset a 10. kerületben történt, egy szürke Reanult Megane vezetője a Gitár utcán haladt, a Jászberényi út irányából. A Maglódi úti kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta a elsőbbségadás kötelező táblát és a sínekre hajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jött a villamos

Nem volt szerencséje a sofőrnek, mert pont balról érkezett egy kocsiszínbe tartó, 62/A jelzésű villamos. Az ütközés következtében a villamos métereken át tolta maga előtt a gépkocsit, mire meg tudott állni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ketten ültek a kocsiban

A helyszínre érkező mentők a Katasztrófavédelem munkatársaival azonnal megkezdték a mentés. Az autóban ketten utaztak, az egyikük beszorult a roncsba, végül a jobb hátsó ablakon keresztül mentették ki.

Kórházba szállították őket

A Renault sofőrjét a villamoson kezdték el ápolni, aki később rosszul lett, újra kellett éleszteni, de stabilizálták az állapotát. A másikat rögtön hordágyra tették, végül mindkét személyt kórházba szállították.

A villamoson már senki sem utazott

A villamoson a vezetőn kívül már senki sem tartózkodott, szerencsére a jármű vezetője nem sérült meg.

Nem az első eset

Egy szemtanú arról számolt be, hogy amikor hallotta a csattanást már tudta, hogy valaki megint benézte a táblát. Elmondása szerint sajnos nem ez az első ilyen eset, rendszeresek a balesetek.

Rásodródott az 1-es villamos pályájára

Ahogy arról a Budapestkörnyéke.hu is beszámolt, a hét eleji, esti gyermek-gázolás mellett egy másik baleset is történt a Ferencvárosban, amely a villamosközlekedést érintette. A Könyves Kálmán körúton a Népliget irányából a Lurdy ház felé haladó Chevrolet Lacetti sodródott az 1-es villamos pályájára a Remíz utca magasságában.

Durrdefekt lehet a baleset oka

Az autó vélhetően durrdefektet szenvedett, ezért vált iranyíthatatlanná, nekiütközött az elválasztó betonszegélynek és a sínekre csúszott, miközben a bal hátsó futóműve kitört.

Daru emelte ki

A Lacettit a BKV műszaki segélyszolgálatának daruja emelte ki a sínek közül, majd autómentő szállította el. Az 1-es villamos helyett a Közvágóhíd H és a Puskás Ferenc Stadion M között egy órán keresztül a meghosszabbított útvonalon közlekedő 1-es villamospótló autóbusszal lehetett utazni.

Elgázoltak egy kisfiút

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy szörnyű gyermekbaleset történt hétfőn este nyolc óra után nem sokkal Budapesten: a Haller utcán, a Mester utca felől a Nagyvárad tér felé tartó 24-es villamos gázolt el egy kisfiút, aki megpróbált előtte szabálytalanul átszaladni. A gyermek a villamos alá szorult, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók a szerelvény megemelése után a mentőkkel közösen tudták kiemelni, majd hőtartó fóliába helyezték.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Baleset-info.hu