Két busz ütközött Brnonál, az egyik buszon indiaiak ültek, a másik egy Budapestről Prágába tartó Flixbus volt.

Meghalt a buszsofőr

Két busz ütközött Brnonál a D2-es autópályán, az egyik a szlovákiai Turancaré volt. A Napunk azt írja, egy ember meghalt, 70 pedig megsérült, 14 ember közülük súlyosan. A cseh rendőrség szerint az áldozat az egyik busz vezetője.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentőhelikopter a helyszínen

A 24 azt írja, az autópályát teljes szélességében lezárták, helikopterrel is segítették a mentést. Petr Fiala miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatoknak, és megköszönte a segítséget a szlovákoknak a mentésben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tegnapi baleset

Ahogy tegnap írtunk róla, négy magyar állampolgár is életét vesztette a határon túlon, a szlovákiai Ábelfalva mellett egy autó halálra gázolt két magyar kerékpárost, a románai Hátszeg közelében pedig két motoros meghalt, egy harmadik pedig súlyosan megsérült.

Előzött

Súlyos közúti baleset történt a Hunyad megyei Hátszeg közelében, amikor egy autó előzés közben belehajtott az ellenkező irányból érkező motorosok csoportjába. Közülük ketten meghaltak, egy harmadikat súlyos állapotban vittek kórházba. A tragédiáról a Transtelex számolt be, ahogy írják, a hátszegi rendőrség 14.45-kor kapott értesítést arról, hogy sérültek és halottak vannak egy súlyos közúti baleset helyszínén.

Ketten azonnal meghaltak

Az első vizsgálatok alapján az ütközést okozó sofőr Karánsebes irányából tartott Hátszeg felé, éppen egy autócsoportot előzött, amikor belecsapódott az ellenkező irányból haladó hatfős motoros csapatba. A motorosok mind magyar állampolgárok voltak, ketten a helyszínen meghaltak, harmadikuk állapota súlyos.

Eljárás indult

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés bűntette miatt indított eljárást az 56 éves petrozsényi lakosú sofőr ellen. Ahogy a lap írja, a sajtóbejelentés időpontjában a forgalom mindkét irányban teljesen le van zárva, alternatív útvonal nincs.

Szlovákiai baleset

Nem ez volt az egyetlen halálos közúti baleset a környező országokban, amelyben magyarok is érintettek voltak: Szlovákiában két biciklist gázoltak halálra délután.

Bicikliseket gázolt el

Két magyar állampolgár halt meg egy közúti balesetben a szlovákiai Ábelfalván – írja az Új Szó. A Hyundai Santa Fe 34 éves sofőrje vasárnap délután egy 41 és egy 53 éves biciklist gázolt el a Losonci járásban található településen.

Mentőhelikopter a helyszínen

A Topky.sk információi szerint a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, ám a két bringás a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: cseh rendőrség