Bizonyára sokakat foglalkoztat a kérdés: az, aki rendezvényszervező szeretne lenni, hova iratkozzon be, és milyen tantárgyakat kell ott tanulni? A mai cikkünkben azt mutatjuk be, milyen lehetőségek vannak, hogy mindenki tisztábban lásson e témakörben.

A rendezvényszervezők tantárgyai

A legtöbb ember tévesen gondolja azt, hogy egy rendezvényszervezőnek csak szervezési feladatokat, illetve tárgyalástechnikát kell tanulnia, hiszen sok más képességre és tudásra is szükség van a sikerhez, elismeréshez.

Ezt ismerte fel a MOE Rendezvényakadémia is, amikor 2017-ben elindította az online rendezvényszervező tanfolyamot, amelyen ma már tanúsítványt is lehet szerezni. Ez egy gyakorlatorientált képzés, ahol számos tematika kerül terítékre. Az oktatók maguk is tapasztalt szakemberek, akik jól tudják, hogy a rendezvényszervező szakma mennyire összetett.

Nemcsak a rendezvényszervezés elméletét tanítják tehát a kurzuson, hanem kitérnek olyan témákra is, ami a protokollhoz vagy pályázatíráshoz köthető, de a dekoráció kérdéskörében is elmélyülhet az, aki hozzájuk iratkozik be.

Ráadásul sok-sok könyvvel, jegyzettel, videóval, esettanulmánnyal teszik könnyebben emészthetővé a tananyagot, így adnak a diákoknak segítséget e szép szakma elsajátításához.

Nehéz vagy könnyű? Néhány szó a rendezvénytechnikáról

Az egyik legkülönlegesebb tantárgy a MOE Rendezvényakadémia online kurzusán a rendezvénytechnika. Sokan alig várják, hogy részletekbe menően megismerhessék ezt a témakört, mindent megtudjanak a hangosításról, a világításról vagy a mikrofonok és hangfalak beállításának módozatairól.

Mások számára viszont nagy nehézséget jelent, hogy kiismerjék magukat a jackdugók, mikroportok és a fénytechnikai berendezések között. Szerencsére a képzésen ehhez is kapnak segítséget a hallgatók.

Érdemes azt is tudni, hogy egy jó rendezvényszervezőnek nem kell profi szinten értenie mindenhez. Csak arra van szüksége, hogy tudja, mikor kit kell felkérni egy-egy részfeladat elvégzésére. Jobb tehát, ha kapcsolatokat épít valaki, ehhez pedig egy tanfolyam, ahol sok hasonló érdeklődésű ember gyűlik össze, tökéletes lehetőséget nyújt.

Milyen feltételekkel jelentkezhet valaki?

Az online rendezvényszervező tanfolyamra érettségi bizonyítvány nélkül is lehet jelentkezni. Kiváló lehetőség ez a pályaválasztás előtt álló 17-18 éves fiatalok számára, akik a gimnázium elvégzését követően egy szakmával lehetnek gazdagabbak, és akár azonnal munkába is állhatnak. Ráadásul ez a képzés online zajlik, így ki sem kell mozdulni otthonról, hogy tanulhassunk.

A nyár eleve a fesztiválok, falunapok, esküvők és különböző kulturális rendezvények ideje, van bőven lehetőség tehát önkénteskedni is egy-egy eseményen, így az elméletben megszerzett tudást a gyakorlatban is ki lehet próbálni.

Arra biztatunk mindenkit, akit egy kicsit is érdekel a rendezvényszervező szakma, hogy végezze el a tanfolyamot, mert sok hasznos információt megtudhat, és a tantárgyak is igen érdekfeszítőek.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.