Több mint 100 állatot tartott egy gödi házban egy pár. Volt ott kutya, macska, szurikáta, sőt még csüngőhasú disznő is. Borzasztóak voltak a körülmények, az ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a nő és a férfi ellen.

Vádat emeltek

Állatkínzás miatt emelt vádat a Dunakeszi Járási Ügyészség azzal a párral szemben, akik több mint száz állatott tartottak egy családi házban – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Tagadják bűnösségüket

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos közleményében azt írta, hogy büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönbüntetést, és állattartástól eltiltást kértek az állatkínzással vádolt nőre és férfire is. A pár mindkét tagja tagadta a bűnösségét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A nő szerint rendben van minden

A nő azzal védekezett, hogy állattartással foglalkozik, és megfelelő körülmények között tartotta az állatokat, míg a férfi azt állította, hogy nem is lakott a házban.

Borzasztó körülmények közt tartották az állatokat

Forrás: ugyeszseg.hu

Szaporítás miatt tartották az állatokat

A vádirat szerint az elkövetők egy körülbelül 200 négyzetméteres gödi családi házban és a hozzá tartozó kertben több mint száz állatott tartottak 2019 októbere előtt. Részben szaporítás miatt tartották az állatokat.

Volt ott minden

A házban 81 kutyát, 3 macskát, 2 nyulat, 8 gerlét, 1 galambot, 1 kakadut, 4 szurikátát, 1 ormányos medvét, 1 kuvikot és számos egeret tartottak. Továbbá a kertben, nyitott karámban tevét, 4 alpakkát, 5 birkát, 3 pónit, 3 kacsát és 1 csüngő hasú disznót is elhelyeztek.

Betegek voltak az állatok

Az elkövetők nem megfelelő körülmények között tartották az állatokat, emiatt több egyednél is különböző betegségek alakultak ki. Továbbá a tartás körülményei több állatnál sem igazodtak az életmódjukhoz.

Állatorvos nem látta az állatokat

A zsúfolt illetve nem megfelelően kialakított tartóhelyek, valamint esetenként többféle állat együttes elhelyezése további sérüléseket is okozott. A helyzetet csak súlyosbította sok esetben a szükséges állatorvosi kezelések mellőzése is.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: ugyeszseg.hu