Több budapesti kerületen át üldöztek egy autóst a rendőrök csütörtökön. A férfit pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítják, de közúti veszélyeztetés vétség miatt is eljárás indul ellene. A menekülő sofőr piros lámpákat figyelmen kívül hagyva, járdákra is felhajtva menekült a rendőrök elől az autójával.

Gyanús autó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nyomozók délután fél 5 körül figyeltek fel egy gyanús autóra a 15. kerületi Pozsony utca 26. előtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázra taposott

Intézkedés alá akarták vonni a jármű vezetőjét, de ő a rendőrautót meglátva nagy sebességgel elindult a gépkocsival, a körülötte álló hat ember pedig felszállt egy villamosra.

Hajsza négy kerületen keresztül

A rendőrök az ismeretlen sofőr autóját a 4., a 13. és a 15. kerületen keresztül követték, majd a 4. kerületi Berda József utca 44. alatt állították meg 20 percen belül. Az eset során senki sem sérült meg – tették hozzá.

Elkapták az összes érintettet

A villamossal távozó hat embert – a Magyar Honvédség megerősítő szolgálatot ellátó beosztottjának együttműködésével – a 15. kerületi rendőrkapitányságra, az autót vezető K. Benjámint pedig a 4. kerületi rendőrkapitányságra állították elő.

Drog és közúti veszélyeztetés

Az ügyben a 15. kerületi kapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indított eljárást. Az autó vezetőjével szemben pedig közúti veszélyeztetés vétség miatt külön eljárás indul – írta a BRFK. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Autós üldözés a Nagykörúton

Alkalom szüli a tolvajt. Egy férfi leparkolt a 8. kerületben a Kálvária téren, de nem állította le az autó motorját, mondván azonnal visszajön. A tolvaj ezt használta ki, beugrott a kocsiba, gázra taposott és elhajtott. Nem sokkal később autós üldözéssé alakult az akció – mindez egy hónapja, karácsonykor történt.

Rendőrautó a körúton

Forrás: BKK

Nem állította le a motort

Az eset december 21-én történt. Reggel 6 óra 10 perc körül a 8. kerületben, a Kálvária téren leparkolt egy autós, de nem állította le a járművet, hiszen csak egy pillanatra akart kiszállni. Nem sokkal később az alkalmi tolvaj látta, hogy senki sem ül a járó motorú autóban, bevágta magát a kocsiba és elhajtott – írtuk itt a Kékvillogó.hu hírportálon.

Hívták a rendőrséget

Az autó tulajdonosa gyorsan észrevette, hogy valaki lelépett az autójával, ezért a közeli benzinkútra rohant, hogy hívják neki a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központ ügyeletese haladéktalanul tájékoztatta a kollégáit. A 8. kerületi járőrök a József körúton észrevették a keresett autót, amivel az elkövető a villamossíneken hajtott.

Száguldozás a körúton

A zsaruk utána mentek, de a tolvaj a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére sem állt meg, ezért a rendőrök erősítést kértek, elindult a száguldozás. A megállókban várakozók csak néztek, mint a moziban, amikor elsöpört előttük egy autó, majd utána a szirénázó rendőrautók.

Elkapták a tolvajt

A gyors intézkedésnek és reagálásnak köszönhetően a bejelentéstől számított kevesebb mint 15 perc alatt a Teréz körúton megállították, és elfogták az elkövetőt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az elfogáskor készült felvétel – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán