Vezetés közben állt le a légzése egy 60 éves férfinak a 10-es út Pest megyei szakaszán. Az arra autózók segítettek a magatehetetlen sofőrnek. A mentők kiérkezéséig ők tartották életbe a bajban lévő férfit.

Leállt egy 60 éves férfi szíve

Emberfeletti küzdelemnek lehettek csütörtökön tanúi a Pilisvörösvár felé közlekedők. Vezetés közben állt le a légzése annak a 60 év körüli férfinek, akit már az autósok emeltek ki kocsijából az úttestre. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

A mentésirányító instruálta az autósokat

„Mentésirányítónk instrukciói alapján megvizsgálták a férfit, majd újraélesztésbe kezdtek. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták a küzdelmet, amihez hamarosan újabb és újabb egységek érkeztek segítségül” – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

Kórházba vitték

„Elhivatott bajtársaink, csaknem másfél órán keresztül küzdöttek teljes útzár mellett a férfi életéért, amit a bámészkodók türelemmel, reménykedve figyeltek. Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, ahol azonnal további életmentő beavatkozásokat végeztek. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárja közleményét az OMSZ.

Vizsga közben állt le a szíve

Hétfőn írtunk arról, hogy egy budai főiskolán egy 34 éves nő életét a tanára és a diáktársai mentették meg. A hallgató vizsga közben lefordult a székről, ezt követően egyből a segítségére siettek. A nő nem lélegzett, így azonnal megkezdték az újraélesztését, ennek köszönhetően sikerült megmenteni az életét.

Egymást váltva küzdöttek az életéért

A fiatal nő nem lélegzett, ezért a diákok azonnal cselekedtek. Amíg valaki a közelben levő defibrillátorért szaladt, mások egymást váltva végezték az életmentő mellkasi nyomásokat.  

Sikeres volt az újraélesztés

Az OMSZ azt írta, hogy „a perceken belül kiérkező mentőegységek hamar átvették, majd több mint egy órán keresztül küzdöttek a fiatal hallgató életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre is vezetett. A fiatal nőt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők”.

A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/OMSZ