Ahogy azt kedden megírtuk itt a Kékvillogó.hu hírportálon, Lagzi Lajcsi a nemzeti Nyomozó Irodával együttműködve buktatott le egy csaló bandát. A zenész most részletesen elmesélte, hogyan drótozták be, vagyis hogyan szerelték rá a lehallgatókészüléket, mi volt az a titkos jelszó, amely elhangzásakor kimenekítették volna a helyszínről és hogyan mondta el az egészet a gyermekeinek.

Kiszemelték Lajcsit

Lajcsi nyolc társával együtt víz-, gáz-, és áramlopás miatt állt bíróság elé, ahol az ügyész 7 év letöltendő börtönt kért rá, a feleségére pedig 2 évet, a zenész az elsőrendű vádlott. Ezután szemelte ki Lajcsit egy bűnszervezet, akik azt ígérték neki, hogy 200 millió forint fejében enyhébb büntetést fog kapni az ellene folyó eljárásban. Hiába fenyegeti a zenészt letöltendő börtönbüntetés, nem ment bele a játékba és egyből értesítette a hatóságokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Személyes találkozót kezdeményeztek

A trombitaművészt 2021 júniusában kereste meg egy vállalkozót és az alkalmazottja, akik hivatalos személynek kiadva magukat ajánlottak fel a segítségüket, a vállalkozó pedig Polt Péter legfőbb ügyészre hivatkozott, aki elintézi az ügyet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Izgalmas események

Miután Lajcsi a megkeresés után a régi, jól ismert ügyvédjén keresztül értesítette a hatóságokat kémfilmekbe illő történet indult el, sőt a zenész szerint sokkal izgalmasabb volt, mint amit az ember a filmekben lát.

Felkészítették Lajcsit

“Elkezdődött egy nagyon komoly, minden részletre kiterjedő felkészítés. Minden lehetséges veszélyre felhívták a figyelmemet és több próbát is csináltunk. Feltételezhető volt, hogy a bűnözőknek fegyverük is van és persze az is benne volt a pakliban, hogy esetleg megmotoznak a sukorói találkozón, vagyis lebukom.” – mesélte Lajcsi a Borsnak.

Titkos jelszó

Meg kellett adnom egy menekülőszót, amit ha kimondok, azonnal ránk törik az ajtót és engem kimentenek. Ez a szó egyébként a Zorba lett. Így hívják a kislányom egyik kutyáját – mesélte Lajcsi. aki azt is elmondta, hogy előre nem lehetett tudni, hogy az első akció sikeres lesz-e, azért a másodikra már 100 millió forint készpénzzel ment volna, amit a Nyomozó Főügyészség biztosított volna.

Elmesélte a gyermekeinek is

Galambos Lajos, aki csak az akció előtti este szólt gyermekeinek a veszélyes megbízatásról. „Előző este rettenetesen feszült voltam, hiszen tudtam, hogy akár nagyon rosszul is alakulhatnak a dolgok, dacára a mögöttem álló profi csapatnak” – mondta Lajcsi, majd hozzátette:

Néma ölelés

„Mindhárom gyermekemet arra kértem, hogy legyenek otthon este és végül amennyit csak lehetett, elmeséltem nekik abból, ami másnap rám várt. Ők fal fehér arccal hallgattak, de megértették, hogy nincs más választásom. Végül mindannyian egész éjjel fent voltunk, reggel pedig néma öleléssel búcsúztunk” – emlékezett vissza a trombitaművész.

Három embert tartoztattak le

Az ügyben végül három személyt tartóztattak le, az ügyészség pedig azóta elrendelte a befolyásolásra alaptalanul hivatkozó személyek őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd indítványozta a letartóztatásukat. A vállalkozó elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Lagzi Lajcsi – Forrás: Youtube/LifeTv