Galambos Lajos a Nemzeti Nyomozó Irodával együttműködve buktatott le egy bűnbandát, akik 200 millió forintot akartak kicsalni tőle, annak érdekében, hogy enyhe ítéletet kapjon az ellen folyó eljárásban.

7 éve folyik eljárás

Lajcsi nyolc társával együtt víz-, gáz-, és áramlopás miatt újra bíróság elé állt nemrég, ahol az ügyész 7 év letöltendő börtönt kért rá, a feleségére pedig 2 évet. A zenész az elsőrendű vádlott abban a több éve tartó ügyben, amelyben a becslések alapján a zenész 30 millió forintnyi áramot, 4,7 millió forintnyi földgázt és 16 millió forintnyi vezetékes vizet tulajdonított el a különböző ingatlanjaihoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segítséget ígértek

Ezután szemelte ki Lajcsit egy bűnszervezet, akik azt ígérték neki, hogy 200 millió forint fejében enyhébb büntetést fog kapni az ellene folyó eljárásban. Hiába fenyegeti a zenészt letöltendő börtönbüntetés, nem ment bele a játékba és egyből értesítette a hatóságokat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Személyes találkozót kezdeményeztek

A trombitaművészt 2021 júniusában kereste meg egy vállalkozó és az alkalmazottja, akik személyes találkozót is kezdeményeztek ekkor. Hivatalos személynek kiadva magukat ajánlottak fel a segítségüket, a vállalkozó pedig Polt Péter legfőbb ügyészre hivatkozott, hogy elintézi az ügyet.

Elkezdődött a kémfilm

Miután Lajcsi a megkeresés után értesítette a hatóságokat kémfilmekbe illő történet indult el, sőt a zenész szerint sokkal izgalmasabb volt, mint amit az ember a filmekben lát.

Órákon keresztül kihalgatták

A zenészt az ügyvéd barátja hozta össze a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozóival. “Mivel titokban kellett tartani, hogy felvettem velük a kapcsolatot, nem a saját autómmal mentem, lesötétített ablakú kocsival vittek be a hátsó bejáraton s még az őrt is elküldték a folyosóról, ne lássa, ki megy be” – mondta Galambos Lajos a találkozásról, ami után órákon keresztül kihallgatták.

Félt az együttműködéstől

A kihallgatás végén megkérdezték Lajcsitól, hogy segít-e leleplezni a bűnbandát, akiben volt félelem, mert nem akarta a családját egy újabb idegőrlő időszaknak kitenni, de végül az állampolgári kötelességeit teljesítve, belement, hogy részt vesz a nyomozásban.

Bedrótozták a zenészt

Galambos Lajos elárulta, hogy a nyomozók minden eszközt bevetettek annak érdekében, hogy elkapják a bűnözőket és ennek a tevékeny részese volt ő is. A módszereket azonban nem árulhatta el, de annyit elmondott, hogy az volt a legkevesebb, hogy bedrótozták.

Nyilatkozott Lajcsi ügyvédje is

„Azt ígérték, hogy felmentő, vagy nagyon enyhe ítéletet intéznek ezért az összegért, de Galambos Lajos tudta, mit kell tennie. Értesítette a hatóságokat, és mindvégig tevékenyen részt vett a nyomozásban és a banda lebuktatásában is.”- mondta dr. Frőhlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje.

Három embert tartoztattak le

Az ügyben végül három személyt tartóztattak le, az ügyészség pedig azóta elrendelte a befolyásolásra alaptalanul hivatkozó személyek őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd indítványozta a letartóztatásukat. A vállalkozó elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos, Forrás: BPK montázs